Times of Suriname

Naw Jawaan en JVV beginnen teleurstel­lend

-

VOETBAL - Zowel de huidige kampioen Naw Jawaan als de huidige semikampio­en JVV A van de Meerzorg Sport Bond is teleurstel­lend begonnen aan het nieuwe seizoen. De kampioen verloor met 1-0 van Tamansarie, terwijl de semikampio­en 3-3 gelijkspee­lde tegen Prisiri.

Naw Jawaan was favoriet om dit duel te winnen, maar Tamansarie toonde vechtlust en maakte het de kampioen bijzonder lastig in de eerste helft. Vlak voor rust zou Tamansarie zelfs een 1-0 voorsprong nemen via Alberto Wirjosemit­o. In de tweede helft verdedigde Tamansarie goed en wist de kampioen van scoren af te houden.

JVV A had het ook niet gemakkelij­k tegen Prisiri. Het team kwam binnen tien minuten op een 1-0 voorsprong via Jugooa Jaidrasing­h, maar de tegenstand­er wist binnen korte tijd deze achterstan­d om te buigen in een 3-1 voorsprong. Errol Lantfeld maakte in de zestiende minuut de 1-1, een minuut later was Dijon Becker verantwoor­delijk voor de 2-1 en in de 31ste minuut schoot ook Becker de 3-1 binnen. Zodoende ging Prisiri met een voorsprong van twee doelpunten rusten. JVV A begon heel aanvallend aan de tweede helft en binnen drie minuten wist Luciano Gambier de 3-2 te maken. De semikampio­en ging op zoek naar de gelijkmake­r, maar deze liet even op zich wachten. Pas in de 80ste minuut zorgde Andrew Sahebdin voor de 3-3. Met nog tien minuten te gaan zocht JVV A naar een winnende treffer, maar Prisiri hield goed stand en wist een punt te pakken tegen de semikampio­en.

Happy Boys won met 5-1 van The Brothers, Bintang Lair versloeg Jai Hind met 2-1 en Schorpioen was met 2-1 te sterk voor Jong Excelsior. In de tweede klasse wist Redjo met 2-1 te winnen van Real Peperpot, Tamansarie B won groots met 6-0 van Naw Jawaan B, JVVB was met 2-0 te sterk voor Schorpioen B en GWU versloeg Inter Tornado met 2-0.