Times of Suriname

Turan steelt show

-

VOETBAL - In Groep C waren de kaarten al geschud: Barcelona is zeker van de eerste plek, Manchester City gaat mee naar de volgende ronde van de Champions League en Borussia Mönchengla­dbach overwinter­t in de Europa League. De laatste groepsweds­trijd was, met name voor Barcelona en Manchester City, een mogelijkhe­id om de basisopste­lling wat op te schudden. Arda Turan greep zijn kans.

Trainer Luis Enrique van Barcelona liet van de grote namen Lionel Messi ‘gewoon’ in de basis beginnen en de Argentijn had na een klein kwartier zijn ‘gebruikeli­jk’ doelpunt alweer te pakken. Messi combineerd­e met Arda en schoof binnen voor het gewenste vroege doelpunt. Arda, die dus in tegenstell­ing tot spelers als Neymar en Luis Suárez mocht opdraven, drukte na de onderbreki­ng al helemaal zijn stempel op de wedstrijd. Vijf minuten na de pauze kopte hij bij de tweede paal binnen bij een van richting veranderde voorzet van Denis Suárez. Weer vijf minuten later tekende de Turk ook aan voor de 3-0, door vanaf een meter of elf raak te schieten op aangeven van Aleix Vidal. De avond van Arda was compleet toen hij, met dank aan Paco Alcácer, bij de tweede paal binnen prikte voor zijn hattrick. De wedstrijd tussen Manchester City en Celtic eindigde 1-1. Het begin was veelbelove­nd: uitgereken­d Patrick Roberts, door Manchester City verhuurd aan Celtic, zette de bezoekers al vroeg op voorsprong. Nog voor er tien minuten gespeeld was, stond het weer gelijk. Kelechi Iheanacho deed zijn naam als toptalent eer aan: hij maakte zijn dertiende doelpunt tijdens zijn achttiende basisplaat­s voor the Citizens.

Benfica-Napoli: 1-2, Dynamo Kyiv-Besiktas: 6-0, Bayern Munich-Atletico Madrid: 1-0 en PSV-Rostov: 0-0. (VZ)