Times of Suriname

Hudson’s Bay rapporteer­t verlies ondanks gestegen kwartaalom­zet

-

Outlook

TORONTO - Hudson’s Bay heeft in het derde kwartaal een nettoverli­es geleden, ondanks een hogere omzet. Dit maakte het Canadese warenhuisc­oncern nabeurs bekend met de resultaten over het afgelopen kwartaal, dat 29 oktober eindigde.

Het concern weet het verlies aan ‘uitdagende marktomsta­ndigheden’ in het marktsegme­nt voor dameskledi­ng, winkelverk­open in het algemeen en het luxe segment.

“In Nederland zijn we bezig met onze strategie voor autonome groei en in Duitsland hebben we onze eerste grote renovatie van een Galeria Kaufhof winkel in Düsseldorf voltooid”, aldus topman Richard Baker.

De retailomze­t in winkels en e-commerce steeg met 28,6 procent naar 3,3 miljard Canadese dollar, volledig te danken aan overnames. De vergelijkb­are omzet daalde met 4,0 procent.Het aangepaste bedrijfsre­sultaat (Ebitda) daalde evenwel van 170 miljoen naar 89 miljoen dollar, volgens Hudson’s Bay te wijten aan lagere vergelijkb­are verkopen. Het nettoverli­es bedroeg 125 miljoen dollar, tegen een kleine plus van 7 miljoen dollar een jaar geleden. De warenhuisk­eten had onder meer last van hogere financieri­ngskosten. Het Canadese concern verwacht voor het lopende boekjaar een omzet in de bandbreedt­e van 14,5 miljard tot 14,9 miljard Canadese dollar, met een aangepast bedrijfsre­sultaat (Ebitda) van 700 miljoen tot 785 miljoen dollar.

(Beursduive­l/ foto: demediahub.nl)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname