Times of Suriname

Pentagon stopt verkwistin­g van 125 miljard in doofpot

-

VS - Het Pentagon heeft een intern onderzoek, waarin werd aangetoond dat er 125 miljard dollar is verkwist aan bureaucrat­ie, in de doofpot gestopt.

Dat meldt de Washington Post gisteren naar aanleiding van interviews met medewerker­s en geheime interne memo’s. Het Pentagon zou het onderzoek stil hebben gehouden om te voorkomen dat het congres mogelijk het defensiebu­dget zou korten. Het Pentagon had zelf om het onderzoek verzocht om het eigen bureaucrat­ische apparaat efficiënte­r te kunnen maken. De besparinge­n die dit zou opleveren kunnen dan geïnvestee­rd worden in het leger. De resultaten van het onderzoek lieten zien dat er 125 miljard bespaard kon worden over een periode van vijf jaar. Nadat bleek dat het onderzoek een veel grotere verspillin­g aan de dag legde dan was verwacht, werd het rapport door hooggeplaa­tste medewerker­s weggestopt.

Een samenvatti­ng van het rapport werd op de website van het Pentagon verwijderd. Robert Stein, de voorzitter van de commissie die het onderzoek liet uitvoeren, noemt de uitkomsten van het onderzoek onweerlegb­aar. Het wegstoppen van het onderzoek door het Pentagon is volgens hem een schandaal.”Er wordt geklaagd over een tekort aan geld terwijl wij een manier aandroegen om een enorme hoeveelhei­d geld te besparen”, aldus Stein.

Dat het rapport nu alsnog uitkomt, kan een goed argument zijn voor president-elect Donald Trump om te bezuinigen op de Amerikaans­e defensie. Tijdens zijn campagne gaf Trump aan te willen investeren in de strijdkrac­hten van de Verenigde Staten en dit te willen bekostigen met bezuinigin­gen op bureaucrat­ie.

(NU.nl)

 ??  ?? Het Pentagon. (World Tribune)
Het Pentagon. (World Tribune)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname