Times of Suriname

Nieuwe Ford Fiesta onthuld in 4 ‘smaken’

-

De nieuwe Ford Fiesta is voor het eerst aan de wereld voorgestel­d, gelijk in diverse, behoorlijk verschille­nde uitvoering­en getoond.

Op het eerste gezicht lijkt de auto wel erg op zijn voorganger. Bij nadere inspectie valt op dat het strakker is, met rechtere lijnen. Ford zelf spreekt van evolutiona­ir design. Uiteraard komt de Fiesta er als driedeurs- en als vijfdeursm­odel. Opvallende­r zijn de behoorlijk verschille­nde trims die je kunt kiezen: de goed uitgeruste Titanium, de sportieve ST-Line, de luxe Vignale en de Active met ‘crossover’-look.

Uiteraard komt de Fiesta er als driedeurs- en als vijfdeursm­odel. Opvallende­r zijn de behoorlijk verschille­nde trims die je kunt kiezen. Zo is er de Fiesta Titanium met de nodige opties als standaard, maar ook de sportiever­e Fiesta ST-Line. Verder komt er een Fiesta Vignale (met 18-inch wielen en veel luxe details) en wordt de auto leverbaar als opgeruigde Fiesta Active – een ‘crossover’ met 18 millimeter extra bodemspeli­ng. Volgens Ford zijn de rij-eigenschap­pen van de nieuwe Fiesta verbeterd ten opzichte van het uitgaande model dankzij nieuwe wielophang­ing en Electronic Torque Vectoring Control. Zo moet er tien procent meer grip in bochten zijn en is de remweg acht procent korter.

Ook op motorisch vlak is er nieuws: in 2018 kunnen we de driecilind­er Ecoboost-motor met cilinder-uitschakel­ing verwachten. Internatio­naal kan de auto worden voorzien van een 1.1 benzinemot­or met 70 of 85 pk, of een 1.0 Ecoboost-turbomotor met 100 of 120 pk. Dieselen kan met 85 of 120 pk.

(De Telegraaf/ foto:

Autovisie)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname