Times of Suriname

Palmoliepr­oject Patamacca woensdag van start

-

PARAMARIBO - Het startsein voor het palmoliepr­oject in Patamacca wordt de volgende week gegeven. Het is de bedoeling dat president Desi Bouterse op 14 december groen licht geeft dat China Zhong Heng Tai het proces start om te komen tot de productie van palmolie in Patamacca, Marowijne.

In de beginfase is 2000 hectare nodig en in afstemming met de lokale gemeenscha­p zal er naar gelang uitgebreid worden. 1500 hectare is bedoeld voor de productie en 500 ha is bedoeld voor beplanting van speciale planten en bepaalde houtsoorte­n. Per jaar zal ongeveer 12 miljoen liter palmolie geproducee­rd worden. Dit kan 60% van de lokale consumptie dekken. In het begin heeft het bedrijf 143 arbeiders nodig.

Minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij bracht onlangs een bezoek aan het dorp Ovia-olo waar hij een informatie­sessie hield met de gemeenscha­p. Districtsc­ommissaris (dc) Freddy Daniel van Marowijne heeft in het weekend een kennismaki­ngsbezoek gebracht aan het dorp Ovia-olo in het ressort Patamacca. Het traditione­le gezag en enkele bewoners van andere dorpen waren ook aanwezig. De dc is warm ontvangen. Hij gaf in zijn toespraak aan dat hij met de gemeenscha­p het gebied verder tot ontwikkeli­ng wil brengen. Afgevaardi­gden van het Kabinet van de President hebben samen met de algemeen manager van China Zhong Heng Tai de gemeenscha­p geïnformee­rd over het project.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname