Times of Suriname

Echtpaar Soekram-Nata 50 jaar getrouwd

-

WANICA – Soemar Soekram en Ponirah Nata zijn 50 jaar getrouwd. Het echtpaar heeft het heuglijke feit dinsdag met familie herdacht. Adjunct-districtss­ecretaris Lilian Amania feliciteer­de het echtpaar met zijn jubileum en overhandig­de het koppel de gebruikeli­jke enveloppe.

Soekram is geboren op 4 juni 1946 en Nata op 25 oktober 1950. Soekram heeft zijn partner zelf uitgekozen. Hij ontmoette Nata bij de winkel en vond haar ontzettend leuk. Het was voor hem liefde op het eerste gezicht. Hij besloot toen naar haar ouders te gaan om kenbaar te maken dat hij verliefd was op hun dochter.

Het echtpaar heeft zeven kinderen; vier jongens en drie meisjes, van wie één reeds is overleden. Ook heeft het negen kleinkinde­ren en twee achterklei­nkinderen.

Soekram heeft 45 jaar gewerkt bij Bruynzeel, tot aan zijn pensioneri­ng. Hij was eerst tuinman van de directeur, daarna heeft hij gewerkt als bode en als laatst bediende hij het personeel van koffie (koffieman). Soekram heeft vroeger toneel gespeeld (Ludrok).

Het echtpaar is op reis geweest naar Belem. Soekram is altijd een voorbeeld geweest en is dat nog steeds voor zijn kinderen. Nata was belast met de huishoudin­g. Het echtpaar geeft aan dat geduld en vertrouwen het huwelijk in stand heeft gehouden en is er trots op dat het na vijftig jaar nog gelukkig samen is.

 ??  ?? Het echtpaar Soekram-Nata met familie bij de viering van zijn gouden huwelijk. (Foto: BIC-Wanica)
Het echtpaar Soekram-Nata met familie bij de viering van zijn gouden huwelijk. (Foto: BIC-Wanica)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname