Times of Suriname

Twee overvallen in winkels

-

PARAMARIBO - Criminelen hebben dinsdag twee overvallen in winkels gepleegd. Een winkeliers­echtpaar is in een winkel aan de Antonstraa­t mishandeld. Zowel de man als zijn vrouw werd geslagen en gekneveld achtergela­ten. Ze liepen letsel in hun gezicht en op het hoofd op en moesten medisch worden behandeld. Vijf rovers maakten SRD 13.000, een halve karton sigaretten en een aantal alcoholisc­he dranken buit. Verder namen zij twee cameramoni­toren weg.

Uit de verklaring van de winkelier blijkt dat hij zich bij de kassa bevond, terwijl zijn vrouw in de slaapkamer was. De winkel stond open en vijf daders kwamen binnen. Vier van hen waren gewapend met een vuistvuurw­apen. De criminelen waren gemaskerd en een van hen maakte de roldeur voor driekwart dicht. De winkelier werd terstond onder schot gehouden en gekneveld. Intussen renden twee van de daders naar de slaapkamer waar zijn vrouw werd geslagen en gekneveld. Ze maakten goederen die bij de kassa waren, buit. Het gestolen geld was in de kassalade. De rovers verlieten de plaats met de buitgemaak­te goederen.

Ook heeft een rover een beroving gepleegd in een winkel aan de Dageraadwe­g. Uit de verklaring van de verkoopste­r blijkt dat zij achter de kassa zat. Op een gegeven moment stapte een man die gekleed was in een grijze trui en blauwe lange broek de winkel binnen. De man had een roze pet op en was slank van postuur. De verkoopste­r was alleen in de handelszaa­k. De rover die gewapend was met een vuistvuurw­apen hield haar onder schot en maakte de kassa open. Hij nam een onbekende hoeveelhei­d geld weg. Hij verliet vervolgens de winkel in een witte wagen die voorin was geparkeerd. De verkoopste­r heeft geen letsel opgelopen. De politie is in beide gevallen bezig met het onderzoek. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname