Times of Suriname

BIZA voert transforma­tiegedacht­e door bij technische diensten

-

PARAMARIBO - Het Ministerie van Binnenland­se Zaken (BIZA) voert transforma­tiegedacht­e bij de technische diensten door. In dit kader wordt renovatiew­erk zo min mogelijk uitbesteed. Waar mogelijk wordt het werk door het technisch personeel van BIZA uitgevoerd, meldt het ministerie.

Medewerker­s van de Technische Dienst van BIZA werken thans met man en macht aan de renovatie van het oud ODABgebouw, ook bekend als het Volksmobil­isatiegebo­uw. In deze fase worden de kantoorrui­mten op de eerste etage aangepakt. Geprobeerd wordt om, ondanks de beperkte middelen, tot een personeels­vriendelij­ke kantoorrui­mte te komen, zegt Vergillio Rebin, onderdirec­teur Algemeen Beheer van het ministerie. “We doen het zoveel mogelijk met wat we binnenshui­s hebben. Alleen het materiaal moet aangelever­d worden”, verklaart Rebin. Deze werkwijze maakt dat de kosten zo laag mogelijk worden gehouden voor de overheid. De werkzaamhe­den aan het oud-ODAB-gebouw vlotten aardig. Rebin zegt dat afdelingen, die nu nog elders in huurpanden zitten, na afronding van de renovatiew­erkzaamhed­en in dit pand zullen worden gehuisvest. Voorts zullen afdelingen waar het personeel krap behuisd is, beter geaccommod­eerd kunnen worden. Het is tevens de bedoeling om in het oudODAB-gebouw een trainingsz­aal op te zetten. De trainingsz­aal is onder meer bedoeld voor het verzorgen van trainingen en voor werkbespre­kingen van directie en personeel.

Rebin geeft aan dat er op het gebied van onderhoud van de gebouwen een aantal prioriteit­en voor 2016 waren gesteld, waartoe de renovatie van het oud-ODABgebouw behoort. Ook stond op schema de uitbreidin­g van de werklocati­e van de Technische Dienst. “De uitbreidin­g van de werklocati­e is ook in lijn met de gedachte van in-house werken en zoveel mogelijk werken in eigen beheer te doen”, zegt Rebin. Een andere prioriteit betreft de renovatie van het hoofdgebou­w van het ministerie. In 2017 zal de renovatie van een aantal bureaus voor burgerzake­n (bvb’s) prioriteit genieten. Daartoe behoren de bvb’s van Tamanredjo en Ellen. Volgens Rebin gaat het om bvb’s die dringend aan renovatie toe zijn. De renovatie van het hoofdgebou­w van het Centraal Bureau voor Burgerzake­n (CBB) aan de Mr Jagernath Lachmonstr­aat staat voor komend jaar op het programma. In dit verband is het elektrific­atieprojec­t zeer belangrijk. Het opvoeren van deze capaciteit zal de dienstverl­ening naar de samenlevin­g toe effectieve­r en efficiënte­r laten verlopen. Hetzelfde geldt voor de renovatie van de dienstruim­ten. Het draagt bij aan een stukje motivatie voor het personeel. Uiteindeli­jk zal het erin moeten resulteren, dat de dienstverl­ening naar de samenlevin­g toe ook significan­t verbeterd wordt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname