Times of Suriname

‘SCORE’ voor verhogen productie en concurrent­iepositie bedrijven

-

PARAMARIBO – Bedrijven die respectiev­elijk hun productivi­teit willen verhogen en hun concurrent­iepositie wensen te versterken, kunnen in de SCORE-methode worden getraind. Met de invoering en toepassing van SCORE (Sustaining Competitiv­e and Responsibl­e Enterprise­s) zullen deze bedrijven in staat zijn om in toenemende mate concurrere­nde goederen en diensten te leveren op zowel de locale markt als voor de export.

Het Ministerie van Handel en Industrie (HI) met name de Competitiv­eness Unit Suriname (CUS) en de Vereniging Surinaams Bedrijfsle­ven (VSB) willen samen met de Internatio­nal Labor Organizati­on (ILO) een pilotproje­ct met betrekking tot de invoering en toepassing van SCORE ten behoeve van de private sector organisere­n. In dit kader bezoekt een ILO-delegatie Suriname van 7 tot en met 9 december voor een vervolgfac­t finding missie, na onder meer op 18 en 19 mei en 29 juli de Tripartite Workshop on Improving Productivi­ty and Competitiv­eness in Suriname te hebben gehouden.

De ILO-delegatie zal bestaan uit Kelvin Sergeant, Sustainabl­e Enterprise Developmen­tand Job Creation Specialist and Olga Orozco, Technical Specialist on SCORE. Zij zullen aangevuld worden met medewerker­s van HI die tijdens de missie gesprekken voeren met onder andere leidinggev­enden van belangstel­lende bedrijven voor deelname aan het pilotproje­ct SCORE. In dit verband heeft de ILOdelegat­ie gisteren een onderhoud gehad met de minister en andere functionar­issen van HI. Tijdens deze missie is er informatie verzameld voor het formuleren van een gedetaille­erd projectpla­n, inclusief criteria voor bedrijven, die belangstel­ling hebben voor deelname aan het pilotproje­ct SCORE. Verder is er gekeken naar de specifieke financieri­ngsopties voor de mogelijke start van module 1 in het begin van 2017. “Ook zal de mogelijkhe­id worden bekeken hoe de SCORE-methodiek op de middellang­e en lange termijn kan worden ingebed als onderdeel van ondersteun­ing private sector ontwikkeli­ng”, meldt het ministerie in een persberich­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname