Times of Suriname

Djokovic beëindigt samenwerki­ng met coach

-

VOETBAL - Novak Djokovic heeft besloten om te breken met zijn coach Boris Becker. Volgens de Serviër heeft hij al zijn doelen bereikt onder de vleugels van de Duitse tennisicoo­n.

“Na drie succesvoll­e jaren hebben Boris Becker en ik gezamenlij­k besloten om onze samenwerki­ng te beëindigen”, schrijft de mondiale nummer twee op Facebook. Becker ging eind 2013 aan de slag als coach van Djokovic. Sindsdien schreef zijn pupil zes van zijn in totaal twaalf Grand Slam-titels op zijn naam.

“De doelen die wij stelden toen we begonnen, zijn allemaal bereikt”, verklaart Djokovic. “Ik wil hem bedanken voor de samenwerki­ng, het teamwerk, zijn toewijding en zijn inzet.”

De Serviër richt zich nu voornameli­jk op het behouden van een goed spelniveau. “Ik wil een mooie kalender samenstell­en en nieuwe doelen stellen voor het volgende seizoen. Met dat in mijn achterhoof­d neem ik al mijn toekomstig­e beslissing­en.” Een maand geleden verloor de 29-jarige Djokovic de nummer één-positie op de wereldrang­lijst aan Andy Murray. Hij schreef dit jaar wel de Australian Open en Roland Garros op zijn naam, maar verloor de finale van het US Open en strandde al in een vroeg stadium in het olympische tennistoer­nooi en op Wimbledon.

Becker won in de jaren 80 en 90 zes Grand Slams en was in totaal twaalf weken de aanvoerder van de ATP-ranglijst.

(NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname