Times of Suriname

Hertelling van de stemmen in Michigan begonnen

-

VS - In de Amerikaans­e industries­taat Michigan is het hertellen van de stemmen bij de presidents­verkiezing­en van 8 november begonnen. Dat heeft de Groene kandidate Jill Stein meegedeeld. Stein heeft een hertelling gevraagd omdat zij bang is voor gebreken en manipulati­es van de stemmachin­es. “De procedure werd gisteren opgestart in twee counties, de rest volgt vandaag”, aldus de politica gisteren. Er was een rechter aan te pas gekomen om de manuele hertelling van alle stemmen in de staat te kunnen starten. Stein had ook een hertelling gevraagd in de staten Wisconsin en Pennsylvan­ia. In de drie staten heeft de Republikei­n Donald Trump zeer nipt van de Democrate Hillary Clinton gewonnen. In Michigan had de vastgoedma­gnaat een voorsprong van 10.704 stemmen of 0,2 procentpun­t meer. Stein zegt dat de stemmachin­es in die staat 75.335 stemmen niet hebben geteld. In Wisconsin startte het hertellen donderdag. Volgens de voorlopige gegevens leverde dit maar marginale veranderin­gen op. Trump won in Wisconsin met ongeveer 22.000 stemmen meer, of 0,8 procentpun­t. In Pennsylvan­ia liep de Groene kandidate een blauwtje op. Ze keek tegen hoge kosten aan en heeft een federale rechter gevraagd om een hertelling te bevelen. In de staat haalde Trump 65.000 stemmen meer dan Clinton, wat staat voor 1,1 procentpun­t. De hertelling­en dienen voor 13 december afgerond. Naar verwachtin­g zal het geen invloed hebben op het eindresult­aat. Trump zal wellicht zijn meerderhei­d in het Electoral College behouden.

(HLN)

 ??  ?? Het hertellen van de stemmen in Michigan bij de presidents­verkiezing­en van 8 november is begonnen. (beninmonde­daily.com)
Het hertellen van de stemmen in Michigan bij de presidents­verkiezing­en van 8 november is begonnen. (beninmonde­daily.com)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname