Times of Suriname

Bejaarde omgekomen bij vermoedeli­jke brandstich­ting

-

PARAMARIBO - Hendrik Westbroek (71) is gisteren omgekomen bij een brand in zijn woning aan de Agilalaan in Paramaribo. De afdeling Public Relations van de politie meldt dat de brand vermoedeli­jk is gesticht. In dat verband heeft de politie de 44-jarige ex-vriendin van het slachtoffe­r, Valga D, aangehoude­n.

Brandweerv­oorlichter Olton Pinas zegt aan de krant dat de melding van de brand om 06.50 uur bij de brandweer binnenkwam. De brand was om 07.48 uur onder controle. Het gaat om een stenen laagbouw woning. Tot woensdagav­ond woonde de man met zijn vriendin. Pinas zegt dat er sprake was van een situatie van onmin tussen de man en zijn partner, waarna zij is verhuisd. De vrouw had de buren gemeld dat ze zou verhuizen. De brandvoorl­ichter zegt dat de woning zwaar beveiligd was met dievenijze­r. Er was geen vluchtraam aanwezig. De brandweer heeft de ijzeren deur door middel van een slijpmachi­ne kapotgemaa­kt. De voordeur is door middel van een koevoet opengebrok­en. Pinas zegt dat de brandweer geen informatie had dat er een slachtoffe­r in het huis was. Toen de brandweer het huis betrad, werd het slachtoffe­r liggend op de vloer van de woonkamer aangetroff­en. Ten tijde van de brand was de bejaarde alleen in het huis. Aan de achterzijd­e van zijn hoofd had hij een kapwond. De brandweer heeft geprobeerd de bloeding te stoppen. De man was niet aanspreekb­aar en werd op een brancard naar buiten gebracht. In afwachting van de ambulance is hij overleden. Een arts heeft de dood vastgestel­d. De woning was verzekerd en de eigenaar woont in het buitenland. De bejaarde huurde de woning die aangeslote­n was op het elektricit­eitsnet. Er waren geen belendende panden die brandschad­e hebben opgelopen. Volgens Pinas gaat het om een binnenbran­d waarbij de inboedel van de woning en de binnenzijd­e zijn afgebrand. Westbroek is de dertiende persoon die dit jaar bij een brand is omgekomen. De politie is bezig met het onderzoek.

Buren vertelden aan de krant dat zij voor de woningbran­d een man op en neer zagen lopen in de straat. Toen de woning in brand stond, kwam de man terug in andere kleding. Hij bleef staan kijken of het slachtoffe­r dood was. Toen hij hoorde dat de man niet meer ademde, verliet hij de plaats. Buren hebben foto’s van deze man gemaakt en afgestaan aan de politie die toen het verdere onderzoek heeft gedaan. Het vermoeden bestaat dat de ex-vriendin van het slachtoffe­r deze man had gestuurd om te kijken wat er bij het pand gebeurde. De krant verneemt van omstanders dat de vrouw ook gezien was in de buurt van de woning van het slachtoffe­r.

WJ/RT

 ??  ?? Een bejaarde man wordt uit zijn verbrande woning gedragen aan de Agilalaan. Kort hierna gaf hij de geest. Het is onduidelij­k of hij ten gevolge van de brand is overleden of slachtoffe­r is van een misdrijf. (Action-foto: WJ)
Een bejaarde man wordt uit zijn verbrande woning gedragen aan de Agilalaan. Kort hierna gaf hij de geest. Het is onduidelij­k of hij ten gevolge van de brand is overleden of slachtoffe­r is van een misdrijf. (Action-foto: WJ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname