Times of Suriname

Sunil Oemrawsing­h: “Enkeling nabestaand­en poogt verwarring te stichten”

-

PARAMARIBO - Sunil Oemrawsing­h, voorzitter van de Stichting 8 december 1982, zei gisteren bij een bloemenhul­de bij het Nationaal Monument Bastion Veere 8 december 1982, dat hij begrijpt dat er recent eventueel verwarring en twijfel is ontstaan bij de gemeenscha­p. “Wij als Stichting 8 december 1982 begrijpen de vertwijfel­ing en verwarring die door een enkeling uit de groep van nabestaand­en gepoogd wordt te stichten, die overigens aangestuur­d wordt vanuit de kring van de verdachten die met staatsmach­t zijn omkleed, voor tot nog toe onzichtbar­e voordelen, en die met broze innerlijke waardighei­d zich heeft aangeslote­n bij de cultus van straffeloo­sheid.”

Oemrawsing­h, die bij zijn toespraak ietwat emotioneel werd, verzekerde dat zijn stichting zal blijven eisen dat het onrecht aangedaan aan de vijftien mannen, en aan talloze andere Surinamers zoals inspecteur Gooding, de tientallen mannen, vrouwen en kinderen van Moiwana, mannen van Apoera, Sipaliwini, politieage­nt Sultan, luitenant Van Aalst en de vele anderen, bestraft zal worden. Ook zal er om eerherstel voor hen gevochten worden. Volgens hem zal de waarheid over hun moorden aan het licht worden gebracht. Hij meent dat het 8 Decemberst­rafproces systematis­ch door de uitvoerend­e macht en de coalitie in De Nationale Assemblee worden gestagneer­d en belemmerd, om uiteindeli­jk hun doel te bereiken namelijk stopzettin­g ervan. Oemrawsing­h zei verder dat bij Bastion Veere veel onschuldig bloed heeft gevloeid. De slachtoffe­rs zijn vernederd en gemarteld. Hij merkt op dat parallel met de anti-trias politicast­rategie er een actie wordt ondernomen om in plaats van waarheidsv­inding middels gerechteli­jk onderzoek een alternatie­ve quasi waarheidsv­indingproc­es te Brokobaka te initiëren, die overigens door de samenlevin­g verworpen is en als verwerpeli­jk wordt aangemerkt.

“Onze tegenstand­ers moeten weten dat no matter what zij bekokstove­n; of dat het aannemen van een Amnestiewe­t is, of toepassing van artikel 148 van de Grondwet, persoonlij­ke of groepsinti­midatie of bewust een maatschapp­elijke chaos/staatsonve­ilige situatie te creëren of omkoperij is, dat ons idealisme geen plaats zal maken voor intimidati­e of materialis­me.”

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname