Times of Suriname

Pollack neemt Coronie over van Joeloemsin­g

-

PARAMARIBO - Districtsc­ommissaris (dc) Remy Pollack neemt vanaf 15 december het beheer en bestuur van het district Coronie over van dc Wedprekash Joeloemsin­g. Op vragen van de krant antwoordt Pollack, dat hij door minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeli­ng is medegedeel­d ingaande donderdag belast te zijn met de waarneming in Coronie.

Pollack die thans dc van Commewijne is, zegt zich tijdelijk wel in te willen zetten voor Coronie, maar indien hij gevraagd wordt permanent dc te zijn van het district, zal dat voor hem moeilijk gaan. Eerder zei Pollack dat hij bereid is vanuit welke standplaat­s dan ook het land en volk te dienen.

Hij is zich ervan bewust dat een ambtenaar overal geplaatst kan worden, maar zegt dat hij zaken heeft lopen in Commewijne en dat permanente overplaats­ing zal zorgen voor gezinsontw­richting. Pollack verheugt zich erop om in Paramaribo-Zuidwest de scepter te zwaaien. Maar in hoeverre die wens waargemaak­t wordt, zal nog moeten blijken.

De dc zal drie dagen in Coronie zijn en twee dagen in Commewijne. Joeloemsin­g die het beheer heeft over Nickerie is al zes maanden belast met de waarneming in het kokosdistr­ict.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname