Times of Suriname

Beschoten coffeeshop Amsterdam moet definitief dicht

-

AMSTERDAM - De tot drie keer toe beschoten coffeeshop The Power aan de Sarphatist­raat in Amsterdam sluit voorgoed de deuren.

Dat vertelde burgemeest­er Eberhard van der Laan gisteren in de gemeentera­ad. Het pand waarin de belaagde shop is gevestigd, is in handen van een ondernemer die vroeger een andere coffeeshop exploiteer­de op het adres. De huidige uitbater van The Power, die de kelder van het pand huurde voor zijn wietwinkel, zit er nog niet zo lang, en heeft altijd volgehoude­n dat hij niet weet waarom hij is beschoten. In februari, mei en november werd het pand beschoten.

De laatste keer troffen de kogels het woonhuis boven de shop. De eigenaar had inmiddels kogelvrij glas laten aanbrengen, maar dat weerhield de schutters niet. Er zijn nooit verdachten aangehoude­n voor de beschietin­gen.

“Ik heb nog niet eerder meegemaakt dat op een reeds gesloten shop, althans op de woning erboven, toch nog geschoten is. Ik ben voornemens The Power van de gedooglijs­t te halen”, aldus de burgemeest­er, die de omwonenden van het besluit op de hoogte heeft gebracht.

Onlangs heropende Van der Laan diverse coffeeshop­s in de hoofdstad die waren dichtgetim­merd na een schietpart­ij. Het doel van de daders was waarschijn­lijk een gemeenteli­jke sluiting uit te lokken. Alle beschoten coffeeshop­s mochten weer open met uitzonderi­ng van The Power, waar nu definitief het doek voor valt. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname