Times of Suriname

Feest in Alkmaar na stunt AZ

-

VOETBAL - AZ speelt ook na de winterstop in de Europa League. De Alkmaarder­s wonnen gisteravon­d in eigen huis knap met 3-2 van Zenit Sint-Petersburg dat al zeker was van de winst in Groep D. De Russen hadden de eerste vijf groepsduel­s niet verloren. Aanvoerder Ben Rienstra zette AZ al in zevende minuut op voorsprong met een uitgekiend schot. Op slag van rust tekende Ridgeciano Haps via binnenkant van de paal voor de tweede treffer van de Alkmaarder­s. Een belangrijk doelpunt want de dreiging van Zenit op de gelijkmake­r was er wel degelijk. Een half uur voor tijd werd het toch nog billen knijpen in Alkmaar. Giuliano, de beste man aan de kant van de Russen, schoot de aansluitin­gstreffer binnen: 2-1. Ruim twintig minuten voor tijd kon het publiek in Almaar weer opgelucht ademhalen. Op het moment dat Zenit steeds sterker werd, scoorde Muamer Tankovic met een heerlijk schot de bevrijdend­e: 3-1. Tien minuten voor tijd sloeg de schrik bij het publiek opnieuw rond het hart toen Stijn Wuytens in eigen doel scoorde: 3-2. In de spannende minuten die volgden hield AZ stand zodat de tweede plaats in de groep een feit werd.