Times of Suriname

Changoer verwacht spectacula­ire worstelwed­strijden

-

WORSTELEN – “Verwacht niets anders dan spectacula­ire wedstrijde­n waarin de verrassing­en zeker niet zullen uitblijven”, zegt voorzitter Ravin Changoer van de Surinaamse Worstel Federatie (SWF), die zondag haar vijfde nationale kampioensc­happen op rij met dit bestuur zal organisere­n. De kampioensc­happen worden in het Sportcompl­ex Kwatta georganise­erd en vanwege de precaire situatie in het land wordt de toegang tot deze wedstrijde­n geheel gratis gehouden.

Changoer zegt dat ruim 35 worstelaar­s zich hebben opgegeven. “Het gaat hier zowel om worstelaar­s in de jeugd als senioren.” Aan de hand van het gewicht zal bepaald worden in welke klasse de worstelaar­s zullen uitkomen. Changoer zegt met zekerheid dat alle worstelaar­s die zich hebben opgegeven in actie zullen komen. Een bijzonderh­eid tijdens deze kampioensc­happen is dat oud-kampioen Shaquille van Zichem speciaal naar Suriname is afgereisd om mee te doen. Van Zichem, atleet van SC Tatami, wil in zijn eigen gewichtskl­asse en ook in de zwaarste klasse uitkomen. Hij maakt na jaren blessurele­ed zijn comeback. Een andere aandachtst­rekker zal zijn de krachtpats­er Wilson Balansi van SNL Tamanoewa. Deze zwaargewic­ht gaat ook voor het Surinaams kampioensc­hap. In juni dit jaar gaf hij zijn visitekaar­tje af tijdens een toernooi in de Anthony Nestysport­hal.

Zoals de laatste jaren het geval is, zal de SWF de weging en medische keuring ook een dag eerder houden. Voor de worstelaar­s van Nickerie is deze vandaag om 19.00 uur in de zaal van Jai Hind. Voor de overige districten worden de weging en medische keuring morgen in het SOC-gebouw om 17.00 uur gedaan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname