Times of Suriname

Twee betrapte olympiërs moeten medaille inleveren

-

BOKSEN - De Russische bokser Misha Aloyan moet zijn medaille inleveren die hij afgelopen zomer op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro veroverde. Het internatio­naal sporttribu­naal CAS in Lausanne heeft hem schuldig bevonden aan doping. Aloyan behaalde zilver in de klasse tot 52 kilogram.

De Rus werd na de finale bij de dopingcont­role positief bevonden op een verboden prestatieb­evorderend middel. Ook de Roemeense gewichthef­fer Gabriel Sincraian is de medaille die hij op de Spelen behaalde, kwijt. Hij testte op 12 augustus positief. Sincraian pakte in Rio brons in de klasse tot 85 kilogram.

Een week geleden liet de Russische president Vladimir Poetin weten dat Rusland een modern antidoping­systeem gaat invoeren. Daarmee reageerde hij op de vele dopingstra­ffen die sporters uit zijn land het afgelopen jaar kregen. Wereldanti­dopingbure­au WADA beschuldig­t de Russische regering sporters bij het gebruik van verboden middelen te hebben ondersteun­d. Een groot aantal atleten werd daardoor de deelname aan de Spelen van Rio ontzegd. De Russische Staat heeft het regisseren van dopinggebr­uik tot dusver steeds ontkend. (NOS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname