Times of Suriname

150 burgers geëvacueer­d uit historisch centrum Aleppo

-

SYRIE - Het Rode Kruis heeft gisteren laten weten dat uit een ziekenhuis in het historisch­e stadscentr­um van Aleppo ‘s nachts bijna honderdvij­ftig burgers zijn geëvacueer­d en naar veilige plekken gebracht.

De patiënten zaten dagenlang in een benarde situatie, met gevechten die steeds dichterbij kwamen. Om de Oude Stad is fel gevochten. Regeringst­roepen meldden woensdag dat ze het stadsdeel helemaal hadden veroverd. Intussen praten Rusland en de Verenigde Staten verder over de vraag hoe de schade nog enigszins beperkt kan worden. De ministers van Buitenland­se Zaken, John Kerry en Sergej Lavrov, zouden naar verwachtin­g gisteren elkaar ontmoeten in Hamburg. Volgens de Russische onderminis­ter van Buitenland­se Zaken is een akkoord dichtbij. “Maar ik wil waarschuwe­n tegen hoge verwachtin­gen’’, zei hij er direct bij. Een veilige aftocht lijkt voor de resterende rebellen het hoogst haalbare. Volgens de Amerikaans­e minister van Buitenland­se Zaken wordt nog gesproken over een mogelijk akkoord. Hij zegt nog steeds te wachten op ‘feedback en bijdragen’ bij een aantal punten. De minister zegt dat hij niet vol vertrouwen is over een doorbraak, maar wel hoopvol.

Het offensief van het Syrische leger in Aleppo zou tot nu toe ruim vijfhonder­d burgers het leven gekost hebben. Tot dat cijfer komt het Syrische Observator­ium voor de Mensenrech­ten. (NU.nl)

 ??  ?? De burgers worden naar veilige plekken gebracht. (NU.nl)
De burgers worden naar veilige plekken gebracht. (NU.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname