Times of Suriname

Reddingswe­rkers zoeken naar overlevend­en na beving Indonesië

-

INDONESIE - Reddingswe­rkers zetten gisteren hun zoektocht naar overlevend­en voort na de aardbeving die Indonesië een dag eerder trof.

Zo’n duizend mensen, van militairen tot vrijwillig­ers, werken mee aan de reddingsop­eratie. Ze zoeken onder meer bij een ingestorte marktplaat­s naar overlevend­en. Meer dan tienduizen­d mensen hebben hun toevlucht gezocht tot noodopvang­locaties. Van een deel van die mensen zijn de huizen weggevaagd. Anderen zien het nog niet zitten om terug naar huis te gaan, omdat ze bang zijn dat hun woning alsnog kan instorten bij een naschok.

De beving met een kracht van 6,5 trof woensdagmo­rgen de provincie Atjeh, op het noordelijk­e puntje van Sumatra. Meer dan honderd mensen kwamen om het leven, zeker 700 mensen raakten gewond. Duizenden Indonesiër­s zijn dakloos door het natuurgewe­ld. Dat honderden gebouwen zijn ingestort, heeft volgens deskundige­n te maken met gebrekkige constructi­es. Goed gebouwde panden staan nog wel overeind. President Joko Widodo van Indonesië heeft gezegd dat hij binnenkort de getroffen gebieden zal bezoeken. De regering heeft werktuigen naar de regio gestuurd om grote brokstukke­n te kunnen ruimen. Door de aardbeving is ook grote schade ontstaan aan onder meer wegen en het elektricit­eitsnet. De regio Pidie Jaya, waar zeker 245 gebouwen zijn ingestort, heeft te kampen met een stroomstor­ing.

Er is volgens de hulpdienst­en vooral behoefte aan voedsel en water. Het Indonesisc­he Rode Kruis stuurt water, ambulances en medische hulpgoeder­en naar het getroffen gebied. (NU.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname