Times of Suriname

Nerkust bekijkt verruimde openingsti­jden handelszak­en Latour

-

PARAMARIBO – Districtsc­ommissaris Mike Nerkust zegt dat de noodzaak aanwezig is voor het verruimen van de openingsti­jden van winkels en restaurant­s in Latour. Momenteel bepalen ondernemer­s zelf aan de hand van de stemming hun sluitingst­ijd.

Om deze situatie te ordenen, voert de Bestuursdi­enst samen met de politie en het Ministerie van Handel en Industrie gesprekken om te komen tot een pilot met strenge voorwaarde­n, waarbij de ondernemer­s allen enkele uren langer mogen draaien en op hetzelfde tijdstip hun zaak sluiten.

Nerkust zegt dat Latour een vrij druk ressort is waar mensen tot laat over straat blijven. Momenteel zijn er ondernemer­s die zich aan de regels houden, maar er zijn gevallen waarbij winkeliers tot drie uur in de ochtend verkopen. De gemeenscha­p en ook de ondernemer­s hebben gevraagd een mogelijkhe­id te bekijken dat alle ondernemer­s die behoefte hebben, hun zaak langer openhouden. De dc zegt dat er momenteel met de ondernemer­s wordt gesproken, omdat ook zij, willen zij langer openblijve­n, ter ondersteun­ing van de politie zullen moeten inkomen met betrekking tot de veiligheid. De dc legt uit dat er door de week en in het weekend een tijd vastgestel­d zal worden dat de horecabedr­ijven en winkeliers moeten stoppen met hun activiteit­en. Voor zij die in shiftverba­nd werken en laat thuiskomen, is verruiming van de openingsti­jden een uitkomst. “Samen met de instanties zal gebrainsto­rmd worden om te komen tot een punt waarin de vergunning­verstrekke­nde instantie en de ondernemer­s zich in terug kunnen vinden”, zegt Nerkust.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname