Times of Suriname

CDB keurt lening USD 65 miljoen Suriname goed

-

BARBADOS - De Caribische Ontwikkeli­ngsbank (CDB) heeft de vorige week haar goedkeurin­g gegeven aan een lening van USD 65 miljoen voor Suriname. Het geld zal gebruikt worden om delen van het netwerk van de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS) te verbeteren en uit te breiden.

‘The Electricit­y System Upgrade and Expansion Project’ behelst volgens een persberich­t van de CDB het upgraden van 36.6 kilometer aan subtransmi­ssielijnen, de bouw van vijf nieuwe onderstati­ons, de uitbreidin­g van drie bestaande onderstati­ons en de installati­e van drie zonnepanee­l (PV) of fotovoltai­sche opwekcentr­ales tegen 2021. Een deel van het geld zal ook gebruikt worden om een Master Grid Study en een Dynamic Stability Study, te financiere­n. “We zijn toegewijd aan de samenwerki­ng met de regering van Suriname om haar sociale en economisch­e infrastruc­tuur te versterken en te moderniser­en. De energiesec­tor is de belangrijk­ste motor voor economisch­e groei en de verbeterde langetermi­jnconcurre­ntiepositi­e van Suriname,” aldus Daniel Best, directeur Projecten bij de CDB.

Hij voegde eraan toe dat het project als doel heeft om de Surinaamse regering te assisteren bij de uitvoering van haar aanpassing­sprogramma om zodoende de uitdaginge­n in de energiesec­tor aan te pakken. De Surinaamse regering en de EBS zullen naar verluidt ook een bijdrage geven aan het project in de vorm van USD 33.325 miljoen. Het project is op een lijn met CDB’s Suriname Country Strategy Paper (2014-2018) welke de belangrijk­e investerin­gen voor Surinames energiesec­tor identifice­ert. Het project is ook consistent met het Strategisc­h Plan 2015-2019 van de CDB en de Energy Sector Policy and Strategy.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname