Times of Suriname

Zeewaardig­heid FlexTank bewezen

-

PARAMARIBO – De FlexTank van Amazone Resources die woensdagoc­htend 7 december vanuit Suriname is vertrokken richting Barbados, heeft zijn zeewaardig­heid bewezen. Het internatio­nale maritiembu­reau Van Woerkom, Nobels & Ten Veen heeft de FlexTank zeewaardig verklaard en gecertific­eerd. Dit is een nieuwe mijlpaal voor de startende operatie van Amazone Resources.

Volgens een persberich­t van Amazone Resources volgde de certificer­ing na een testperiod­e in Suriname van 16 november tot 7 december, waarin de FlexTank op meerdere locaties en op verschille­nde onderdelen is getest. Waar nodig zijn enkele modificati­es aangebrach­t. Een belangrijk­e constateri­ng was dat de verbinding van de FlexTank met de sleepboot, van belang voor een optimale besturing en het goed kunnen manoeuvrer­en, aandacht verdient. De modificati­es hebben bijgedrage­n aan de succesvoll­e testvaart. Het is immers voor het eerst dat een waterzak op de Atlantisch­e Oceaan heeft meegevaren.

Met het bereiken van het beoogde resultaat heeft Amazone Resources op 9 december, na overleg met de kapitein van de sleepboot Suzanna D, besloten de koers te wijzigen van Barbados naar Willemstad, de thuishaven van de sleepboot. Omdat het water niet gelost zou worden in Barbados en de zeewaardig­heid bewezen was, waren de kosten en milieuover­wegingen uiteindeli­jk doorslagge­vend voor dit besluit. Zoals gepland was, werd de FlexTank binnenboor­d gehaald in Willemstad en wordt per container terug vervoerd naar de fabriek in Spanje. De autoriteit­en op Barbados zijn op de hoogte gebracht van de wijziging. Amazone Resources gaat de komende tijd samen met de producente­n van de FlexTank de uit de test verkregen informatie evalueren. De resultaten zullen worden gebruikt als input voor de ontwikkeli­ng van de FlexTank 2.0 die ingezet zal worden voor commerciël­e vaarten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname