Times of Suriname

Prachtig eerbetoon aan overleden mountainbi­kester Annefleur

-

WIERDEN - Ruim honderd mountainbi­kers, vrienden, buren en andere bekenden waren zaterdag getuige van de onthulling van het herinnerin­gspaneel voor Annefleur Kalvenhaar, de mountainbi­kester uit Wierden die in 2014 aan de gevolgen van een zware val overleed. “Heel bijzonder”, reageerde Gerdi Kalvenaar op het herinnerin­gspaneel van haar dochter. Samen met haar man onthulde ze zaterdag het bord dat in de Overijssel­se plaats staat. Dit in het bijzijn van ruim honderd mountainbi­kers, buren en familie.

Als eerbetoon aan de in 2014 overleden mountainbi­kester hangen aan de fietssture­n zwart-witfoto’s van Annefleur. Een zelfde sprekend portret staat ook afgedrukt op het paneel. Krachtig, genietend, lachend. “Zo kennen we haar ook. Ze was alleraardi­gst”, vertelt Jurgen Holslag van wielervere­niging de Zwaluwen uit Almelo. Samen met een groep van 45 leden, jong en oud, fietst hij die middag net als andere deelnemers de Annefleur Memorial Tocht. De ouders van Annefleur, Leidun en Gerdi, krijgen ondertusse­n warme woorden, soms een handdruk of een bemoedigen­d knikje van alle mountainbi­kers.

Voor vader Leidun een emotioneel moment. Het kost hem moeite om te verwoorden wat dit voor hem betekent. “Als je ziet hoeveel mensen hier zijn gekomen... Dat laat precies zien wie ze was”, zegt hij geemotione­erd. “Hoe geliefd ze was.” (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname