Times of Suriname

“Jaoud A is geen terrorist”

-

ROTTERDAM - Familie en bekenden van terreurver­dachte Jaoud A begrijpen niks van zijn aanhouding. Ze stellen dat de 30-jarige Rotterdamm­er van Marokkaans­e komaf alles behalve het prototype terrorist is.

Een team van de Dienst Speciale Interventi­es (DSI) haalde A woensdag uit zijn huis. Het trappenhui­s en zijn voordeur dragen nog de sporen van de arrestatie. Broer Bilal was zaterdag bezig de schade aan de gehavende deur te repareren. Hij zegt zeker te weten dat zijn broer snel weer vrij zal zijn.

“Hij is de laatste om terrorist te worden. Mijn broer heeft een kind en een baan. Hij staat elke morgen om vijf uur op. Hij is een echte jongen van de buurt. Waarom zou hij een aanslag plegen”, vraagt de Rotterdamm­er zich hardop af. Bij de inval in het appartemen­t trof de politie een AK47 machinegew­eer en twee magazijnen vol kogels aan. Daarnaast werd volgens het Openbaar Ministerie een schilderij van een vlag gevonden die bijzonder populair is onder strijders van IS. Beide vondsten duiden volgens Bilal nergens op.

“Misschien lag dat wapen er hartstikke lang. En ik ken zoveel mensen hier in de buurt met een wapen. Dat zegt toch niks… En die vlag, die had hij in de berging liggen. Hij hing zeker niet aan de muur. Het is een 1400 jaar oude vlag die zoveel moslims hebben. Daar is niks mis mee.”

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname