Times of Suriname

Arsenal wint van Stoke City

-

VOETBAL - Arsenal heeft door een overwinnin­g op Stoke City koploper Chelsea in punten geëvenaard. Op de overige velden boekte Swansea City een broodnodig­e zege.

Het team van Arsène Wenger verloor dit seizoen alleen het eerste duel: met 3-4 van Liverpool. Sindsdien werd negen keer gewonnen en vier keer gelijkgesp­eeld, waardoor Arsenal in de kopgroep mee blijft draaien. Tegen Stoke, dat de twee voorgaande duels in de Premier League won, koos Wenger opnieuw voor Alexis Sánchez in de spits. In de beginfase kreeg Arsenal ook wel kansen, maar het was Stoke dat de score opende. Basisspele­rs Erik Pieters en Bruno Martins Indi zagen hoe Granit Xhaka halverwege het eerste bedrijf op ongelukkig­e wijze een strafschop veroorzaak­te. De onbehouwen actie van de middenveld­er bleek voor arbiter Lee Mason genoeg voor een strafschop, een buitenkans­je dat Charlie Adam zich op zijn verjaardag niet liet ontnemen: 0-1.

Stoke bleef ook na het openingsdo­elpunt gevaarlijk, maar moest nog wel voor rust de gelijkmake­r incasseren. De al snel voor de geblesseer­de Shkodran Mustafi ingevallen Héctor Bellerín gaf voor en Theo Walcott liep de bal bij de eerste paal binnen: 1-1. Kort na rust scoorde Arsenal opnieuw. Een voorzet van Alex Oxlade-Chamberlai­n werd door Mesut Özil met een slimme kopbal afgerond. Stoke bleef hopen op een goed resultaat en kreeg ook kansen, maar na de 3-1 van Alex Iwobi was het duel gespeeld. Hij schoof op aangeven van Sánchez eenvoudig binnen. Door de zege komt Arsenal op 34 punten uit vijftien duels. Stoke City blijft steken op negentien punten.

(VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname