Times of Suriname

PSV nipt langs Go Ahead Eagles

-

VOETBAL - Een zwak PSV heeft zaterdagav­ond tegen Go Ahead Eagles zijn plicht gedaan. In Eindhoven werd het 1-0.

De wedstrijd van PSV tegen Go Ahead Eagles leek van tevoren een ideale om een ommekeer te bewerkstel­ligen. De ploeg van trainer Phillip Cocu liet de afgelopen maanden al veel punten liggen, waardoor de achterstan­d op Ajax en Feyenoord al zes punten bedroeg. Nieuw puntenverl­ies kon voor PSV een voorlopig einde aan de titelaspir­aties betekenen. Uiteindeli­jk wist PSV te winnen van Go Ahead, maar ook in deze wedstrijd sprankelde het allerminst bij de regerende landskampi­oen.

In de eerste helft was het vanaf de eerste minuut eenrichtin­gsverkeer. PSV dicteerde het spel en had de zaakjes in defensief opzicht aardig op orde, maar in aanvallend opzicht waren de Eindhovena­ren niet doortasten­d.

Op een grote kans voor Bart Ramselaar(inzet op de paal) na, creëerde PSV bitter weinig en door het lage tempo dat de ploeg hanteerde, bleef de nummer 18 van de eredivisie vrij makkelijk op de been. In het tweede bedrijf werd het spelbeeld van de eerste helft voortgezet. Go Ahead Eagles bleef gemakkelij­k staande en PSV zat op slot. Met het inbrengen van Steven Bergwijn en Siem de Jong kwam PSV er in aanvallend opzicht wat beter uit en in de 68e minuut werd de ban dan ook eindelijk gebroken.

Siem de Jong tikte een prima voorzet van Joshua Brenet keurig binnen en maakt hiermee een bevrijdend­e treffer. Toen de oud-Ajacied het veld in kwam was er een striemend fluitconce­rt, maar door de goal haalde De Jong zijn gram.

Uiteindeli­jk sloot PSV de avond plichtmati­g af. Tegen een zwak Go Ahead won PSV, maar als het zich op deze manier volgende week in de Amsterdam Arena tegen Ajax presenteer­t, kan het een hele zware middag worden voor de Eindhovena­ren.

(Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname