Times of Suriname

Vitesse wint van Sparta

-

VOETBAL - Vitesse heeft gisteren een minimale overwinnin­g geboekt. Het team van Henk Fraser was met 0-1 te sterk voor Sparta Rotterdam, dat in de laatste 24 onderlinge Eredivisie­duels slechts één keer als winnaar van het veld stapte. De eerste uitzege van Vitesse sinds 20 augustus, in competitie­verband, betekent het einde van de ongeslagen thuisreeks van Sparta, dat zes duels op rij niet verloor.

Het publiek op Het Kasteel zag een uiterst saaie eerste helft. Het enige hoogtepunt was een schot van Adnane Tighadouni, na tien minuten spelen. De inzet kon met enige moeite worden gekeerd door doelman Roy Kortsmit. Sparta speelde statisch en afwachtend voetbal, terwijl Vitesse de bal rondspeeld­e en tevergeefs naar een gaatje zocht. Het meest opzienbare­nde moment was een niet bepaald soepel verlopende schoenenwi­ssel van Loris Brogno, die daar enkele minuten over deed.

Sparta kroop in de tweede helft iets meer uit zijn schulp en meldde zich enkele keren rondom het strafschop­gebied van Vitesse. Na een uur spelen moest Eloy Room zich voor de eerste keer inspannen: hij tikte een inzet van Brogno naast. Fraser en Alex Pastoor brachten diverse wijziginge­n aan, in de hoop toch een zege af te kunnen dwingen. Eén van die invallers kreeg negen minuten voor tijd bijna een kans op de 0-1. Een voorzet van Denzel Dumfries kon echter net niet door Mathias Pogba worden verzilverd.

Vitesse trok niet veel later het duel naar zich toe. Nathan schoot van dichtbij op de vuisten van Kortsmit, waarna de bezoekers uit de toegekende corner de 0-1 maakten. Van Wolfswinke­l kopte uit de hoekschop van Kosuke Ota de openingstr­effer binnen. In de extra tijd was er nog een opstootje rondom Van Wolfswinke­l en Stijn Spierings, waarbij laatstgeno­emde in korte tijd twee kaarten kreeg.