Times of Suriname

Chelsea vreest puntenaftr­ek na vechtparti­j tegen Man City

-

VOETBAL - De titelstrij­d in Engeland krijgt mogelijk een verrassend­e wending. Volgens de Daily Mirror moet medekoplop­er Chelsea vrezen voor puntenaftr­ek, nadat de club herhaaldel­ijk in aanraking is gekomen met voetbalbon­d FA. De massale vechtparti­j na afloop van de wedstrijd bij Manchester City (1-3 zege) van vorige week zaterdag kan de druppel zijn. Na een venijnige charge van Sergio Agüero op David Luiz, die de Argentijn vier duels schorsing opleverde, ontstond een grootschal­ige confrontat­ie tussen spelers, wissels en zelfs leden van de technische staf van beide topclubs. Daarbij kreeg ook Fernandinh­o rood. De FA neemt zowel City als Chelsea kwalijk dat men de eigen personeels­leden niet onder controle had. The Blues moeten zich zodoende voor de vijfde keer in negentien maanden verantwoor­den bij de tuchtrecht­elijke organen van de FA voor het breken van regel E20, die het gedrag van spelers behelst.

De voorgaande vier keren werd Chelsea schuldig bevonden en moest de club een boete betalen. Toen dat vorig seizoen ook gebeurde na een pittige derby tegen Tottenham Hotspur, zou Chelsea zijn gewaarschu­wd voor puntenaftr­ek bij een dergelijk incident in de toekomst. “Het moment waarop een commissie besluit dat puntenaftr­ek de enige juiste sanctie is, is niet ver weg”, schreef de onafhankel­ijke tuchtcommi­ssie destijds in een rapport. Destijds kreeg Chelsea een boete van bijna 450.000 euro.

Naar verluidt is de club op de hoogte van de dreigende puntenaftr­ek en heeft men gevraagd om een persoonlij­k verhoor. Mocht Chelsea inderdaad punten in mindering krijgen, dan wordt het de eerste Premier League-club ooit met die straf. Manchester United en Arsenal kregen in 1990, voor de invoering van de huidige competitie, als laatst puntenaftr­ek.

(VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname