Times of Suriname

Naw Jawaan herstelt zich goed

-

VOETBAL – Naw Jawaan, de huidige kampioen van de Meerzorg Sport Bond, heeft zich in zijn tweede wedstrijd van het nieuwe seizoen goed hersteld van de nederlaag die geleden werd tegen Tamansarie. De kampioen was zaterdagav­ond in het Meerzorgst­adion met 2-0 te sterk voor Jai Hind. De kampioen heeft nu drie punten uit tweede duels, terwijl de verliezer blijft steken op nul punten. In de eerste helft kregen de teams het heel moeilijk om in hun spel te komen, door de slechte toestand van het veld vanwege wateroverl­ast. Er was geen sprake van grote kansen in deze helft en beide teams probeerden via vrije trappen en hoekschopp­en tot scoren te komen, maar een doelpunt bleef uit in deze helft. De ruststand was 0-0. In de tweede helft werd de wedstrijd heel slordig en onaantrekk­elijk, omdat het leder niet goed tot rollen kwam door de waterplass­en. In de 61ste minuut werd Jai Hind gereduceer­d naar tien spelers, omdat Rudy Verveer rood werd gekleurd voor het trappen van een tegenstand­er. Hierdoor kreeg de kampioen het overwicht op het middenveld en voerde de druk op. In de 77ste minuut was het eindelijk raak voor Naw Jawaan, toen Rajiv Thakoerdie­n uit een corner de 1-0 binnen kopte. Drie minuten later mocht de doelman van Jai Hind wederom het leder vissen uit het net, toen Faizel Vreugd uit een vrije trap de 2-0 maakte. Bij dit doelpunt ging de doelman niet vrij uit, omdat hij het leder voor zich liet stuiten en de bal hierdoor over hem ging in het doel. Na dit doelpunt kwam Naw Jawaan niet meer in gevaar en het speelde de wedstrijd rustig uit.