Times of Suriname

Barcelona te sterk voor Osasuna

-

VOETBAL - Lionel Messi en Luis Suárez zorgden voor het verschil in de lastige uitwedstri­jd tegen Osasuna. Barcelona heeft in Pamplona met 0-3 gewonnen van Osasuna. Het duurde lang voordat de Catalanen op voorsprong kwamen, maar in de tweede helft maakten de sterren van Barcelona toch het verschil.

Barcelona begon wervelend aan de wedstrijd. In de openingsfa­se kreeg Luis Suárez een enorme kans. Hij prikte hem echter net naast. Nog geen minuut later draaide Suárez knap weg waarna hij de paal raakte.

Na de openingsfa­se ging Barcelona lekker door met combineren en sneed geregeld dwars door de verdedigin­g van Osasuna. Lionel Messi kreeg twee opgelegde kansen. Tot tweemaal toe kwam hij oog in oog te staan met Osasuna-doelman Nauzet. De eerste keer weerde de keeper de bal knap met zijn voet en de tweede keer tikte Nauzet hem knap over. Goed gekeept, maar eigenlijk had Messi twee kansen moeten maken.

De 0-0 ruststand was toch wel een kleine verrassing. Barcelona was met meer dan tien schoten op doel verreweg het beste team.

Vlak na de rust liet Osasuna andermaal van zich horen. Sergio León speelde de hoofdrol in een snelle counter. Hij lepelde de bal echter op de lat. Domme pech scheidde Osasuna hier van een doelpunt. Na een saai kwartier in de tweede helft rondde Suárez uiteindeli­jk een fraaie Catalaanse aanval af. Een steekbal van Jordi Alba en pasje van Messi gingen eraan vooraf.

Na de 0-1 bleef Barcelona druk zetten. Het was Lionel Messi zelf die het verschil groter maakte. Na een mooie aanvang via Sergio Roberto en Jordi Alba kwam hij ook op tien Primera Divisióndo­elpunten dit seizoen, net als Suárez eerder. De wedstrijd was gespeeld na het tweede doelpunt.

Ook de slotfase bleef interessan­t. Osasuna ging op zoek naar een eretreffer en ook Barcelona bleef aanvallen. Dit leidde nog tot een late treffer van Messi via een snelle counter: 0-3.

(Goal)

??  ?? Luis Suárez maakt hier het eerste doelpunt voor Barcelona (Foto: Nusport)
Luis Suárez maakt hier het eerste doelpunt voor Barcelona (Foto: Nusport)