Times of Suriname

Van Zichem verliest finale

-

WORSTELEN – Shaquille van Zichem heeft zijn terugkomst na drie jaar op de worstelmat niet kunnen bekronen met het kampioensc­hap in de gewichtkla­sse 96 kg. In het Sportcompl­ex Kwatta verloor hij in de tweede ronde van Sharwien Jhinno. De Surinaamse Worstel Federatie (SWF) organiseer­de gisteren haar jaarlijkse Nationale Kampioensc­happen 2016.

Van Zichem was teleurgest­eld dat hij het kampioensc­hap niet heeft gepakt. Hij geeft aan dat hij hard ervoor heeft gewerkt. Van Zichem wilde zijn terugkomst bekronen met het kampioensc­hap wat hem niet is gelukt. Hij geeft aan de volgende keer erbij te willen zijn. De winnaar en de kampioen in 96 kg klasse Jhinno was heel blij met het kampioensc­hap. Hij zegt dat dit de bekroning is voor zijn harde werk. Van Zichem had een lange weg te gaan om de finale te bereiken. Zo moest hij eerst tegen Adesh Bhawani vechten om de halve finale te bereiken. Daar was de teruggekee­rde Van Zichem ook beter en won van Rafael Quartier. Jhinno vocht in de eerste ron de tegen Sherwien Kalidin en won deze ontmoeting. Hij werd in de halve finale vrijgeloot.

De nationale kampioen van SWF is Wilson Balansi geworden. In de tweede ronde won Balansi van Fernando Ghoerahoe. In de voorronde won Balansi met veel moeite van Leandro Dongo, die op punten voor stond. Maar in slotminute­n maakte Balansi een touche en pakte de overwinnin­g. Ghoerahoe versloeg Akaash Ramdien om de finale te bereiken.

 ??  ?? Shaquille van Zichem probeert om een punt te maken. (Foto: Rakesh Parag)
Shaquille van Zichem probeert om een punt te maken. (Foto: Rakesh Parag)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname