Times of Suriname

Doden door bomexplosi­e in koptische kerk Caïro

-

EGYPTE - Door een bomexplosi­e in de koptische kathedraal in de Egyptische hoofdstad Caïro zijn gisteren zeker 25 mensen om het leven gekomen. Nog eens 49 mensen raakten gewond.

Volgens Egyptische media gooide een aanvaller een bom van zo’n 12 kilo in een kapel van de kathedraal, waar de Koptisch-Orthodoxe kerk zetelt. Dat is de belangrijk­ste christelij­ke kerk van Egypte. Het gebeurde volgens getuigen net nadat de priester tot het gebed had opgeroepen. De aanslag is nog niet opgeëist, maar draagt de kenmerken van die van de islamitisc­he strijders die tegen het bewind van president Abdel-Fattah el-Sissi vechten. Vrijdag kwamen zes politieage­nten in en nabij Caïro om bij twee bomexplosi­es langs de weg. Van die aanslagen wordt vermoed dat de daders gelieerd zijn aan het Moslimbroe­derschap, een verboden organisati­e in Egypte.

Het verzet tegen de regering in Egypte nam toe nadat het leger onder leiding van elSissi president Mohamed Morsi, de leider van de Moslimbroe­derschap, had afgezet. In het noorden van de Sinaï bevinden zich veel strijders van een lokale verzetsbew­eging die zich bij Islamitisc­he Staat heeft aangeslote­n. Zij nemen regelmatig de veiligheid­stroepen in het vizier. Volgens de regering zijn al honderden politieage­nten en soldaten omgekomen bij aanslagen, die soms ook in Caïro en de Nijldelta plaatsvond­en.

(de Volkskrant)

 ??  ?? De verwoestin­g van de aanslag in de koptische kathedraal in de Egyptische hoofdstad Caïro. (NU.nl)
De verwoestin­g van de aanslag in de koptische kathedraal in de Egyptische hoofdstad Caïro. (NU.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname