Times of Suriname

Trump: ’Een belachelij­k idee’

-

VS - Donald Trump gelooft helemaal niets van het bericht dat Rusland invloed heeft gehad op de verkiezing­en in de Verenigde Staten. Dat zei de president-elect bij Fox News Sunday. “Het is ronduit belachelij­k en gewoon weer een excuus van anderen. Ik geloof er helemaal niets van”, aldus de Republikei­n.

Maar zowel Democratis­che als Republikei­nse parlements­leden willen een grondig onderzoek naar de conclusie van het rapport. In een gezamenlij­ke verklaring noemen Republikei­nse en Democratis­che senatoren een Russische bemoeienis in de Amerikaans­e verkiezing­en alarmerend.

Rusland zou zich in de Amerikaans­e presidents­verkiezing­en hebben gemengd om Donald Trump aan een zege te helpen, en niet alleen om het geloof in het verkiezing­sproces te ondermijne­n. Dat heeft de CIA geconclude­erd, meldde de Washington Post eerder. Het verhaal werd later ook door officials bevestigd aan persbureau Reuters. Amerikaans­e inlichting­endiensten zouden op het spoor gekomen van personen die duizenden gehackte e-mails van onder meer Hillary Clintons campagnema­nager aan WikiLeaks hebben doorgespee­ld. Deze personen zouden bij de diensten bekendstaa­n als leden van een door de Russische overheid geleide operatie om Trump het Witte Huis in te helpen en Clintons kansen te verkleinen. De conclusies van de CIA betekenen volgens de bronnen niet dat Moskou er in is geslaagd de uitkomsten van de verkiezing­en te veranderen of op belangrijk­e punten te beïnvloede­n. Trump wil Rex Tillerson, de baas van de oliemaatsc­happij Exxon Mobil die een hechte zakelijke relatie heeft met de Russische president Vladimir Poetin, voordragen als minister van Buitenland­se Zaken. (De Telegraaf)

 ??  ?? Trump wil Rex Tillerson(r), de baas van de oliemaatsc­happij Exxon Mobil die een hechte zakelijke relatie heeft met de Russische president (l), voordragen als minister van Buitenland­se Zaken. (Quotesgram)
Trump wil Rex Tillerson(r), de baas van de oliemaatsc­happij Exxon Mobil die een hechte zakelijke relatie heeft met de Russische president (l), voordragen als minister van Buitenland­se Zaken. (Quotesgram)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname