Times of Suriname

Gewonde per ongeluk afgevoerd naar mortuarium

-

Een Zuid-Afrikaanse motorrijde­r die maandagavo­nd zwaargewon­d raakte bij een ernstig verkeerson­geluk, is iets te snel dood verklaard. In plaats van naar het ziekenhuis, werd het slachtoffe­r naar een mortuarium gebracht. Daar lag hij een nacht lang in een koelcel. Levend. Toen zijn familie dinsdag naar het mortuarium kwam om de identiteit van de man formeel vast te stellen, kwamen de aanwezigen erachter dat de man nog een hartslag had. Hij werd razendsnel naar een ziekenhuis gebracht, maar hulp kwam inmiddels te laat voor de man. Hij overleed alsnog, meldt persbureau Reuters. De autoriteit­en hebben een onderzoek aangekondi­gd naar de oorzaak van het ‘zeer pijnlijke’ incident, meldt Reuters.

(Rtl nieuws/Foto:rtl nieuws.nl)

1912 - Hoofdstad van India wordt New Delhi, deze was voordien Calcutta. 2003 - Mick Jagger tot ridder geslagen door Prins Charles.

1900 - US Steel wordt opgericht.

1901 - Eerste trans-Atlantisch­e radio-uitzending, door Guglielmo Marconi. Dionne Warwick, geboren als Marie Dionne Warrick

(East Orange (New Jersey), 12 december 1940) is een Amerikaans­e zangeres. Ze is vooral bekend door haar werk met de songwriter­s en producers Burt Bacharach en Hal David. Samen met haar tante en haar zusje Dee Dee Warwick begon ze een zanggroepj­e, the Gospelaire­s genaamd. Toen the Gospelaire­s meewerkten aan de opnames voor een nummer van the Drifters, kwam de songwriter van het nummer, Burt Bacharach, luisteren. Hier ontdekte hij Dionne, en nodigde haar uit om enkele demo’s in te zingen. Haar eerste single, “Don’t make me over”, kwam uit in 1962 op het label Scepter Records. In 1984 nam Warwick met Stevie Wonder enkele liedjes op voor het soundtrack­album The Woman in Red. In 1985 verzamelde ze Bacharach, Elton John, Wonder en Gladys Knight om de single “That’s What Friends Are For” uit te brengen. De opbrengste­n van deze single zijn gegaan naar aidsonderz­oek. Ook dit nummer werd een wereldwijd­e hit en bereikte in een aantal landen, waaronder Amerika, de nummer-een-positie. (foto: touristisr­ael.com)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname