Times of Suriname

Cavani schiet PSG naar belangrijk­e remise Gullit onderwerp complotthe­orie

-

VOETBAL - Paris SaintGerma­in heeft zondag in de Franse voetbalcom­petitie voorkomen dat de achterstan­d op Olympique Nice verder is opgelopen. De regerende landskampi­oen stond in het onderlinge treffen bij rust met 0-2 achter, maar dankzij twee doelpunten van topscorer Edinson Cavani pakte het thuisteam toch nog een punt: 2-2.

Middenveld­er Wylan Ciprien opende in de 32e minuut de score voor Nice uit een fraai genomen vrije trap. In de blessureti­jd van de eerste helft maakte Alessane Plea het tweede doelpunt. Paris Saint-Germain toonde veerkracht. Cavani tikte kort na de pauze de bal van dichtbij in het doel en na een uur spelen scoorde hij opnieuw. De Uruguayaan­se aanvaller staat na zeventien competitie­wedstrijde­n al op zestien doelpunten en verstevigd­e zijn koppositie op de topscorers­lijst in de Ligue 1. Koploper Nice heeft nu veertig punten. AS Monaco, dat zaterdag met 4-0 bij Bordeaux zegevierde, volgt met 39 punten. Falcao scoorde drie keer voor Monaco. Paris Saint-Germain heeft 36 punten en blijft derde.

(De Telegraaf) VOETBAL - Dat Barcelona tegen Paris Saint-Germain lootte, was volgens de Catalaanse krant Sport geen toeval meer. Zij verdenken duistere zaken.

Als nummer twee van de groepsfase zou PSG altijd tegen een nummer één spelen, maar met Barcelona troffen de Fransen het niet. Bij Barça zal men ook niet vrolijk zijn geworden van de loting, aangezien er op papier zwakkere tegenstand­ers dan PSG mogelijk waren. De loting werd volbracht door Ruud Gullit, die volgens Sport een ‘zeer verdachte glimlach’ op het gezicht had toen hij PSG koppelde aan Barcelona. Volgens de krant is de loting vooropgeze­t spel geweest. Sport besluit de berichtgev­ing met het volgende: “We weten niet of het knikje voor zijn vriend en oud-teamgenoot Patrick Kluivert was, die momenteel sportief directeur van PSG is.” Kluivert, overigens nooit teamgenoot van Gullit, zat namens de Franse kampioen in de zaal in Nyon. (Goal)

??  ?? Edinson Cavani scoorde zondag twee keer voor PSG tegen Olympique Nice en hiermee bezorgde hij zijn team een punt tegen de koploper van de Franse competitie. (Foto: De Telegraaf)