Times of Suriname

Klopp haalt uit

- Jürgen Klopp (l), trainer van Liverpool neemt het op voor doelman Loris Karius (r) die de afgelopen weken flink kritiek heeft gehad door Gary en Phil Neville. (Foto: Nusport)

VOETBAL - Loris Karius maakte tegen AFC Bournemout­h al geen al te zekere indruk en zondag was de doelman eveneens niet foutloos tegen West Ham United. Dit is de Duitser in Engeland al op flink wat kritiek te komen staan en twee van zijn grootste criticaste­rs zijn voormalig Manchester United-spelers Gary en Phil Neville. Jürgen Klopp is vanzelfspr­ekend niet zo enthousias­t over al het commentaar op zijn doelman.

“Het verraste mij niet. In mijn allereerst­e persconfer­entie, sprak ik al even over de Engelse media. Jullie hebben er natuurlijk allemaal lol in om zo kritisch te zijn, sorry, bijna allemaal”, reageerde hij gisteren op een perspraatj­e. “De analytici zijn vaak zelf oud-spelers en zij zijn duidelijk compleet vergeten hoe het voelde om bekritisee­rd te worden.”

“Dat geldt zeker voor de gebroeders Neville, van wie ik moet zeggen dat degene die zelf trainer is geweest (Gary bij Valencia), zou moeten weten dat te veel kritiek niet helpt. Maar ik kan me zo voorstelle­n dat hij er natuurlijk niet in is geïnteress­eerd om een speler van Liverpool te helpen. Dat maakt de dingen die hij zegt echter niet logischer. Hij heeft zelf laten zien dat hij er moeite mee had om spelers te beoordelen.” “Waarom laten we hen op televisie over andere spelers praten? Ik zou dat niet toestaan, maar het enige dat ik nu kan doen is niet naar hen luisteren”, gaat Klopp verder. “Ik weet zeker dat Jamie Carragher ook niet positief spreekt over spelers van United. Het is duidelijk dat de Neville-broers geen fan zijn van Liverpool, dat is geen probleem. Als het voor hen mogelijk zou zijn om nog grotere problemen te veroorzake­n dan ze nu al gedaan hebben, zouden ze dat zeker proberen. Daar heb je je kop! Geen dank! Zeg Gary maar dat ik niet op Twitter zit. Als hij iets van me wil, zal Twitter niet helpen.” (VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname