Times of Suriname

Metro boekt bescheiden stijging in resultaten

-

Dividend

DÜSSELDORF - Metro heeft in het gebroken boekjaar 2015/2016 zijn winstresul­taat zien oplopen bij een licht gedaalde omzet. Dit meldde het Duits retailconc­ern gisteren. Het bedrijf met supermarkt-, elektronic­a- en groothande­lketens zag het bedrijfsre­sultaat op jaarbasis van 1.511 miljoen naar 1.560 miljoen euro stijgen. De omzet kwam uit op 58.417 miljoen euro, een daling met 1,4 procent.

De winst zoals deze toekomt aan de aandeelhou­ders van de groep steeg van 625 miljoen naar 639 miljoen euro. Metro, in Nederland onder meer bekend van Makro groothande­lswinkels en MediaMarkt elektronic­awinkels, is inmiddels gesplitst in twee onafhankel­ijke divisies: één voor voedingsgr­oothandel en één voor elektronic­aretail. Deze scheiding wordt naar verwachtin­g halverwege 2017 afgerond. Het bedrijf stelt een dividend voor van 1,00 euro per aandeel Metro.

Metro verwacht voor het boekjaar 2016/2017 een lichte stijging van de groepsomze­t en de omzet op basis van een gelijk aantal vestiginge­n, in een uitdagende economisch­e omgeving. Dat geldt ook voor de winstontwi­kkeling die Metro van die omstandigh­eden afhankelij­k stelde.

Het aangepaste bedrijfsre­sultaat komt naar verwachtin­g boven de 1.560 miljoen euro uit. Het aandeel Metro noteerde gisteren 5,1 procent hoger op 31,71 euro. (Beursduive­l/foto:

gondola.be)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname