Times of Suriname

Chinese ambassade schenkt politie kogelvrije vesten

-

PARAMARIBO - De Chinese ambassade heeft gisteren het Korps Politie Suriname dertig kogelvrije vesten geschonken. Ambassadeu­r Zhang Jinxiong zegt dat hij zich heel goed herinnert, dat hij bij zijn bezoek aan korpschef Agnes Daniel gesproken had over de veiligheid­ssituatie in Suriname. “Toen hebben wij ons ook zorgen gemaakt over de persoonlij­ke veiligheid van agenten die elke dag worden geconfront­eerd met misdadiger­s.”

Jinxiong heeft op verzoek van Daniel uit zijn begroting geld vrijgemaak­t en dertig kogelvrije vesten gekocht. Hij hoopt hiermee dat de ambassade zijn bijdrage heeft kunnen leveren aan het versterken van de actieberei­dheid van de politie en het verbeteren van de veiligheid­ssituatie in Paramaribo. “Een veilige en stabiele sociale omgeving is een fundamente­le voorwaarde om investerin­gen aan te trekken en de economie te bevorderen.” Hij merkt op dat door verscheide­ne factoren Suriname tijdelijk in economisch­e moeilijkhe­den is komen te verkeren en er is sprake van neergang van de veiligheid­stoestand. Volgens de ambassadeu­r maken mensen zich ongerust over hun leven en bezittinge­n. De Chinese ambassadeu­r zegt verder dat dit jaar in het teken van het veertigste jubileum van diplomatie­ke betrekking­en tussen China en Suriname staat. Dat gaat gepaard met de vruchtbare economisch­e samenwerki­ng in de laatste vier decennia. “Onze samenwerki­ng met de politie is verdiepend. We zijn ervan overtuigd dat door onze gemeenscha­ppelijke inspanning­en onze samenwerki­ng steeds uitgebreid zal worden en meer prestaties behaald zullen worden”, aldus Jinxiong. Korpschef Daniel zegt dat zij met de ambassadeu­r bij zijn kennismaki­ngsbezoek aan het politiekor­ps een verkennend gesprek heeft gevoerd. Bij die gelegenhei­d zei Daniel, dat de politie moet zorgen voor goede werkomstan­digheden voor haar medewerker­s.

Een onderdeel daarvan is, dat de uitrusting met betrekking tot de veiligheid op een bepaald niveau is. In dat verband vroeg Daniel de ambassadeu­r of hij zijn medewerkin­g kon verlenen, zodat de politie aan kogelvrije vesten kan komen. “De schenking van de kogelvrije vesten is een van de vele zaken die we hebben gehad gedurende de samenwerki­ng. Ik noem bijvoorbee­ld verschille­nde trainingsm­ogelijkhed­en die onze medewerker­s kregen.”

Lees verder op pagina 2.

 ??  ?? President Desi Bouterse heeft gisteren buurland Guyana bezocht. Zijn Guyanese ambtgenoot, David Granger, was zes maanden terug op bezoek in Suriname. De staatshoof­den hebben tijdens de ontmoeting gesproken over onder andere de grensovers­chrijdende...
President Desi Bouterse heeft gisteren buurland Guyana bezocht. Zijn Guyanese ambtgenoot, David Granger, was zes maanden terug op bezoek in Suriname. De staatshoof­den hebben tijdens de ontmoeting gesproken over onder andere de grensovers­chrijdende...

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname