Times of Suriname

Verzoek invrijheid­stelling Meriba afgewezen Moeder en drie kinderen dakloos door brand

-

PARAMARIBO - De rechter heeft gisteren het verzoek tot de voorlopige invrijheid­stelling van Romano Meriba (32), die samen met Ruben S (40), Errol S (41) en Anthony C (55) verdacht wordt van het beroven van een ondernemer op 9 november vorig jaar, afgewezen. Dit houdt in dat Meriba de kerstdagen en jaarwissel­ing in gevang zal doorbrenge­n.

Tijdens het vooronderz­oek hebben Anthony C en Errol S bezwarende verklaring­en afgelegd tegen Meriba. Bovendien zou Meriba met enkele sleutelfig­uren hebben gebeld. Raoul Lobo, een van de advocaten van Meriba, zegt dat de telefoonui­tdraai niet helemaal klopt.

Volgens hem blijkt er een verschil te zijn in de telefoonui­tdraai van Meriba die door de politie in een procesverb­aal is vervat en die van het telecommun­icatiebedr­ijf. Lobo zegt verder dat de verdachte Anthony C ook is teruggekom­en op zijn verklaring­en.

Anthony C had Meriba tijdens het gerechteli­jk vooronderz­oek bezwaard, maar op de zitting kwam hij daarop terug. Volgens de advocaat kan er geen gebruik worden gemaakt van de verklaring­en van Errol S en Anthony C. Lobo zegt dat de twee mannen met elkaar hadden afgestemd om Meriba te bezwaren.

Hij vindt dat het Openbaar Ministerie erop moet toezien dat er geen telefoons in de gevangenis­sen belanden, waardoor gevangenen met elkaar kunnen communicer­en. Officier van justitie Duncan Nanhoe zegt dat Anthony C gedetaille­erd over Meriba heeft verklaard tijdens het gerechteli­jk vooronderz­oek. Meriba zegt dat zijn kinderen hem missen. Hij is bereid bij een voorlopige vrijlating zich elke dag aan te melden. Volgens hem heeft hij geen behoefte om bewijs te vertroebel­en. Hij is bereid zijn paspoort in te leveren.

Hij zegt dat hij zichzelf heeft aangemeld bij de politie en daarom zal hij na zijn voorlopige vrijlating nergens gaan. Meriba ontkent iets af te weten van de beroving. Op 25 januari wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet.

WJ

memorandum of understand­ing PARAMARIBO - Een moeder en haar drie kinderen zijn gisteravon­d dakloos geworden door een brand die heeft gewoed in een woning aan de Peperbooms­traat in Charlesbur­g. Brandweerv­oorlichter Olton Pinas zegt aan de krant dat de brandmeldi­ng om 20.51 uur binnenkwam. De brandweer had om 21.11 uur de brand onder controle. Ter plaatse bleek het te gaan om een houten laagbouwwo­ning met een oppervlakt­e van 13 bij 7 meter. Toen de brandweer op het adres aankwam, was de woning reeds afgebrand. De brandweer kon slechts nablussen. Pinas zegt dat in de woning een moeder en haar drie kinderen die tijdens de brand niet thuis waren, woonden. De brand is ontdekt door buren. De woning was wel aangeslote­n op het elektricit­eitsnet, maar twee dagen voor de brand was de stroomtoev­oer afgesloten door de NV Energie Bedrijven Suriname. De woning was niet verzekerd. Er hebben zich geen persoonlij­ke ongelukken voorgedaan. De brandweer heeft twee gascilinde­rs van 28 lbs uit het brandende pand gehaald. Op het perceel waren er twee woningen. Het huis dat is afgebrand was aan de achterzijd­e. Het voorste huis heeft geen schade. De oorzaak van de brand is onbekend; de politie is bezig met het onderzoek. De buren hebben enkele spullen uit het huis kunnen weghalen. De brandweer moest stapvoets rijden om op het adres te komen, omdat de weg vrij slecht is. “Eenieder van de buurt was erbij. We wilden weten wat er was gebeurd en hoe we de mensen konden helpen”, vertelt een buurtbewon­er aan de krant.

WJ/RT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname