Times of Suriname

Voorwaarts gaat voor winst tegen Transvaal

-

VOETBAL - “Wij proberen elke keer een goed resultaat te halen”, zegt assistentt­rainer Werner Blackson van Voorwaarts, dat zondag uitspeelt tegen Transvaal bij de voortzetti­ng van de topklassec­ompetitie van de Surinaamse Voetbal Bond in het Andre Kamperveen­stadion. De toegang voor deze wedstrijd is gratis.

Transvaal en Voorwaarts maken minder goede tijden door. Transvaal staat op de negende plaats en Voorwaarts is de hekkenslui­ter van deze klasse. Transvaal heeft uit de vijf wedstrijde­n zes punten, terwijl Voorwaarts een punt heeft.

Blackson zegt dat het team te kampen had met problemen. Zo waren enkele jongens uitlandig en anderen waren geblesseer­d. Hierdoor moest Voorwaarts het doen met jongere spelers die wat meer tijd nodig hebben. Zodoende kregen wij slagen te incasseren. Blackson hoopt dat het goed zal gaan met Voorwaarts, want voor hem is elke wedstrijd weer anders. Blackson geeft verder aan dat Voorwaarts wil van de laatste plaats, omdat het niet in die positie thuishoort.

De oefenmeest­er zegt dat Transvaal een geduchte tegenstand­er is, waarmee je rekening moet houden. Hij geeft aan dat net als Voorwaarts ook Transvaal zijn minpunten heeft. Daarnaast is Transvaal twee keer geanalysee­rd en daardoor is hij hoopvol gestemd. Transvaal opende de competitie met een nederlaag tegen Inter Moengo Tapoe (3-0) en speelde daarna gelijk tegen Nishan’42 (3-3). In de derde ronde werd een overwinnin­g behaald op Notch (21), maar het team speelde de twee opeenvolge­nde wedstrijde­n gelijk. Tegen Robinhood werd het 0-0 en tegen Botopasi speelde het team van trainer Dennis Baino 1-1 gelijk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname