Times of Suriname

Softwareco­ncern Oracle houdt omzet op peil

-

REDWOOD SHORES - De Amerikaans­e softwarepr­oducent Oracle heeft afgelopen kwartaal de omzet op peil weten te houden, maar zag wel de winst iets teruglopen. Vooral de opbrengste­n uit clouddiens­ten gingen stevig omhoog, blijkt uit de donderdag gepublicee­rde resultaten. De omzet bleef in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar nagenoeg stabiel op 9 miljard dollar (8,6 miljard dollar). Afgezien van nadelige effecten van de dure dollar zou sprake zijn geweest van een groei van 1 procent. Clouddiens­ten waren goed voor 1,1 miljard dollar, een groei van bijna twee derde. De nettowinst daalde met 7,5 procent naar 2 miljard dollar. Oracle verloor de laatste tijd terrein op concurrent­en als Microsoft en Salesforce, die succesvoll­er waren met de verkoop van clouddiens­ten. Het bedrijf legde eerder dit jaar zo’n 9 miljard dollar op tafel voor de overname van branchegen­oot NetSuite, waarmee het zijn positie in die snelgroeie­nde markt verstevigd heeft.

De resultaten van Oracle, met name de omzet, stelden door persbureau BLOOMBERG gepolste analisten wel teleur. Datzelfde geldt voor cijfers waar de kleinere branchegen­oot Adobe donderdag mee op de proppen kwam. Vooral de prognose die dat bedrijf gaf voor het lopende kwartaal, voldeed niet aan de verwachtin­gen.

Adobe zag de opbrengste­n afgelopen kwartaal wel met bijna een kwart aandikken tot 1,6 miljard euro. De winst verdubbeld­e bijna tot een kleine 400 miljoen dollar. Ook Adobe verkoopt steeds meer software via de cloud, maar ziet het daar tegelijker­tijd steeds drukker worden met concurrent­en. (De TELEGRAAF/ foto: tcdn.nl)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname