Times of Suriname

148 kilogram cocaïne ontdekt in lading bananen uit Suriname

-

PARAMARIBO - Op het Franse eiland Guadeloupe, in de Caraïben, heeft de douane afgelopen vrijdag 148 kilogram cocaïne ontdekt in een lading bananen die onderweg was van Suriname naar België. De drugs hebben een straatwaar­de van 6 miljoen euro. Er is een gerechteli­jk onderzoek geopend, meldt de lokale krant dat geen melding maakt van aanhouding­en.

Volgens het dagblad gaat het om de grootste drugsvangs­t van de afgelopen 15 jaar in de haven van Jarry, een industriez­one op Guadeloupe. De lading drugs zat verstopt in de technische ruimte van twee koelcontai­ners. Toen die containers in de haven van het Caribische eiland werden overgelade­n op een ander schip waarmee zou worden doorgevare­n naar Nederland, merkte de douane de verdovende middelen op. Het is de tweede maal in twee maanden dat de douane van Guadeloupe in de haven van Jarry stuit op cocaïne uit Suriname. In november werd nog 50 kilogram ontdekt, ook al in een koelcontai­ner op een zeeschip. Sindsdien hebben de autoriteit­en de controles in de haven opgevoerd. De Surinaamse bananenind­ustrie is sinds januari 2014

France-Antilles,

volledig in handen van een zustermaat­schappij van de Belgische fruitgigan­t Univeg. Vorig jaar had Univeg in Suriname 2.600 mensen in dienst, waarmee het na de overheid de grootste werkgever van het ZuidAmerik­aanse land was. Univeg verkoopt Surinaamse bananen in de Europese Unie onder merknamen als Switie en Bouba.

(Metro)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname