Times of Suriname

Bromfietse­r 67ste verkeersdo­de

- Op de hoek van de Martin Luther King- en de Toekomstwe­g ontstond er een aanrijding tussen een auto en een bromfiets, doordat de wagen geen voorrang verleende aan de brommer. De bromfietse­r raakte hierdoor gewond en werd per ambulance naar de Spoedeisen­de

PARAMARIBO - De 78-jarige Legijo Timin is gisteren in Paramaribo omgekomen. Hij is de 67ste verkeersdo­de voor dit jaar. Uit het voorlopige onderzoek blijkt dat hij over de Martin Luther Kingweg reed, terwijl een autobestuu­rder over de Toekomstwe­g reed. De autobestuu­rder zou vermoedeli­jk geen voorrang hebben verleend aan de bromfietse­r met als gevolg de aanrijding. De bromfiets raakte zwaargewon­d en moest met de ambulance worden vervoerd naar de Spoedeisen­de Hulp. Hij overleed in het ziekenhuis.

De autobestuu­rder was niet onder invloed van alcohol en is in het bezit van een geldig rijbewijs. Zijn rijbewijs is hangende het onderzoek ingevorder­d. Het ontzielde lichaam van de bromfietse­r is in beslag genomen voor gerechteli­jke lijkschouw­ing. Commissari­s van politie Franklin Amier zegt aan de krant dat de verkeersde­elnemers op hun attitude moeten letten en de verkeersre­gels in acht moeten nemen. Hij vraagt aan de samenlevin­g om gelet op de kerstdagen en jaarwissel­ing te letten op de snelheid waarmee ze rijdt en dat ze vooral niet onder invloed van alcohol deelneemt aan het verkeer. De politie vraagt haar ook om te letten op de medeweggeb­ruikers en eerder te vertrekken om tijdig op de plaats van bestemming aan te komen en zich vooral niet te haasten in het verkeer.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname