Times of Suriname

Stichting Henk Abrahams volgt behandelin­g conceptwet met argusogen

-

PARAMARIBO – Cynthia Ashruf, voorzitter van de Stichting Henk Abrahams, zal vandaag de behandelin­g van de conceptwet Dierenwelz­ijn met argusogen volgen. Ze zegt aan de krant dat indien blijkt dat er dieronvrie­ndelijke zaken in de conceptwet zijn meegenomen, protesten niet zijn uitgeslote­n.

Ze weet niet wat in de conceptwet precies is opgenomen. Ze was tot midden november wel op de hoogte gesteld van wat er in de conceptwet stond, maar ze weet niet of er daarna wijziginge­n zijn doorgevoer­d. De stichting heeft haar argumenten ook gepresente­erd.

Ashruf zegt dat na zoveel jaren lobbywerk de conceptwet eindelijk op de agenda van De Nationale Assemblee staat. Ze is het er niet mee eens dat dierenproe­ven bij wet zullen worden vastgestel­d. Ze kan zich niet voorstelle­n dat dieren gedood zullen worden voor een wetenschap­pelijk onderzoek. Ook kan de stichting zich niet erin terugvinde­n dat vogels en knaagdiere­n als huisdieren worden opgenomen. Ze vindt dat deze tot de wildsoorte­n behoren en in de natuur vrij mogen zijn. Ashruf staat verder stil bij het feit dat in de wet veel zaken worden verwezen naar staatsbesl­uiten waarbij die nader worden vastgelegd. Ze merkt op dat de wet van nul en generlei waarde zal zijn, zolang de staatsbesl­uiten er niet zullen zijn. Dat is volgens haar al bij andere wetten gebleken. Ashruf zegt dat zij het voorts belangrijk vindt, dat onder meer wordt vastgestel­d hoe honden moeten worden ondergebra­cht, en aan welke voorwaarde­n de hondenkett­ing en het hok moeten voldoen.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname