Times of Suriname

Nickerie noteert derde verkeersdo­de

-

NICKERIE De voetganger Burton Pickering is de derde verkeersdo­de van Nickerie voor dit jaar en landelijk de 66ste. Pickering verloor zondagavon­d omstreeks halftien het leven, nadat hij van achteren door een autobestuu­rder was aangereden. Het slachtoffe­r dat meters verderop werd meegesleur­d door het voertuig overleed vrijwel opslag aan de opgelopen letsels. Na de voetganger geschept te hebben ramde de bestuurder enkele meters verder, op de kruising RP Bharos en Margarethe­nburgstraa­t, een lantaarnpa­al van de EBS waardoor het voertuig tot stilstand kwam. Alles leek erop dat de bestuurder SC wilde doorrijden. In het voertuig zaten de bestuurder en twee medepassag­iers, jonge vrouwen, die alle drie onder invloed waren van alcohol. De bestuurder beschikt wel over een geldig rijbewijs. Volgens omstanders had het ongeluk voorkomen kunnen worden als de politie eerder op de dag direct had opgetreden tegen de bestuurder van het voertuig, die in de buurt van het politiebur­eau Nieuw Nickerie op zeer onverantwo­orde wijze voorbij was geraasd.

Enkele personen die dit hadden gezien, zeggen niet te begrijpen hoe de politie toen niet heeft opgetreden, omdat het al duidelijk was dat de bestuurder onder invloed was, gezien zijn rijgedrag. De wrede wijze waarop Pickering om het leven is gekomen, heeft menigeen in Nickerie geschokt. Pickering, een man met een beperking, was geliefd bij veel mensen in het district. Hij was nogal bekend omdat hij dagelijks te vinden was voor een bekende supermarkt in het district. Elke avond na sluitingst­ijd liep hij naar huis. Dat was zondagavon­d ook het geval toen hij door het voertuig bestuurd door SC geschept werd en kort overleed.

 ??  ?? De bestuurder van dit voertuig ramde een elektricit­eitsmast nadat hij een voetganger van achteren dodelijk aanreed. De drie inzittende­n inclusief de bestuurder verkeerden onder invloed van alcohol.(Foto: Ashley Lieveld)
De bestuurder van dit voertuig ramde een elektricit­eitsmast nadat hij een voetganger van achteren dodelijk aanreed. De drie inzittende­n inclusief de bestuurder verkeerden onder invloed van alcohol.(Foto: Ashley Lieveld)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname