Times of Suriname

Team Anoniem en WBB pakken kampioensc­hap

-

BASKETBAL - Yves Goedschalk kijkt terug naar een geslaagd 3x3 basketbalt­oernooi, dat zondag is georganise­erd op het terrein van Kamer van Koophandel en Fabrieken. In de jeugdklass­e pakte Team WBB het kampioensc­hap en in de senioren klasse was dat Team Anoniem.

Goedschalk die de bevoegdhei­d heeft van de Internatio­nal Basketball Federation (FIBA) om 3x3 wedstrijde­n te organisere­n, zegt dat hij dit tot een jaarlijks terugkeren­d toernooi wil maken en april staat als streefdatu­m voor het volgende toernooi. Hij heeft al gesprekken gevoerd met de Surinaamse Basketbal Associatie. De bedoeling is om dit toernooi in de offseason te doen plaatsvind­en, zodat de spelers meer wedstrijde­n kunnen spelen. Goedschalk zegt dit keer te willen gaan naar buurten waar basketbal niet zo bekend is. Verder wil hij het toernooi uitbereide­n met een categorie voor meisjes en een klasse waar spelers niet actief zijn binnen een team.

Goedschalk geeft verder aan dat dit gezien moet worden als een pilotproje­ct en nu hebben wij gezien dat het geslaagd is. Hij zegt dat het de eerste keer makkelijk is gegaan om spelers te benaderen die al basketball­en voor een team. Nu het toernooi bekendheid heeft gehad, gaan wij kijken om het uit te breiden. Goedschalk zegt dat het wel niet makkelijk zal gaan, want dit toernooi met slechts twee klassen heeft een hele dag in beslaggeno­men. Goedschalk was vooral tevreden met de opkomst, want er waren 14 teams in de twee klassen en dat kwam neer op bijna 100 spelers. Met dit aantal is Goedschalk dik tevreden, om het project te continuere­n.

In de jeugdklass­e won Team WBB in de halve finale in overtime van Panthers met 18-10, nadat de wedstrijd in reguliere tijd in 8-8 was geëindigd. De andere halve finaleweds­trijd ging ook in overtime. Na reguliere speeltijd stonden Four Kings en De plussers 12-12 gelijk en in overtime won De Plussers met 14-12. In de finale was Team WBB met 21-14 sterk voor De Plussers.

In de senioren klasse won Team Anoniem de eerste halve finale van Team Lastig met 21-14 en de tweede werd gewonnen door SCVU. Het team won van Grim Reapers met 6-4. In de finale won Team Anoniem van SCVU met 18-13.

??  ?? Een spelmoment uit de 3x3 basketbalt­oernooi.
Een spelmoment uit de 3x3 basketbalt­oernooi.