Times of Suriname

BSV wint groots

-

VOETBAL - BSV heeft zijn derde wedstrijd in de reguliere competitie van de Brokopondo Sport Bond (BSB) groots, met 6-1, gewonnen van Boslanti. Na een ruststand van 3-0 werd het uiteindeli­jk 6-1. Hiermee staat het team aan kop met negen punten uit drie wedstrijde­n. De verliezer staat op de achtste plaats met nog steeds nul punten.

BSV begon goed aan dit duel, maar het duurde twintig minuten totdat het team tot scoren kwam. Dimitri Muringen zorgde voor de 1-0 en tien minuten later verdubbeld­e hij de score voor zijn team: 2-0. Nivaro Linga maakte een doelpunt en BSV ging de rust in met een comfortabe­le 3-0 voorsprong.

Boslanti kon ook in de tweede helft niets opbrengen en zag hoe de tegenstand­er nog drie keer scoorde. Falentino Nanoe was trefzeker in de 60ste minuut en tien minuten later tilde Junrick Eersteling de score naar 5-0. Het werd zelfs 6-0 via Orfino Pansa in de 83ste minuut. Vlak voor het einde maakte Marinus Pinas een ere treffer voor Boslanti en bepaalde de eindstand op 6-1.

David Finkie en Raymond Stedenburg van SVG zijn momenteel de topscoorde­rs van de competitie: elk wist tot nu toe drie keer te scoren.

SVG blikte Tapio in met 5-0, SVK en Klaas kwamen niet verder dan een 0-0 gelijkspel en Inter Garib won met 2-0 van Real Cicero.