Times of Suriname

Dubbelcijf­erige groei omzet en winst huizenbouw­er Lennar

-

MIAMI - Lennar Corporatio­n heeft in het afgelopen kwartaal de omzet en winst met dubbele cijfers zien stijgen. Dit bleek gisteren voorbeurs uit de cijfers van de Amerikaans­e huizenbouw­er over het vierde kwartaal, dat eindigde op 30 november.

In het afgelopen kwartaal boekte Lennar een 19,4 procent hogere omzet van 3,38 miljard dollar. Er resteerde een 11,3 procent hogere nettowinst van 313,5 miljoen dollar, waar vorig jaar in het laatste kwartaal nog circa 281,6 miljoen dollar werd verdiend. De brutomarge op huizenverk­open bedroeg 23,3 procent. Lennar leverde afgelopen kwartaal 8.228 huizen op, een stijging op jaarbasis van 7 procent. Daarbij haalde het bedrijf uit Miami 9 procent meer nieuwe opdrachten voor 6.598 te bouwen huizen binnen, terwijl de opdrachtwa­arde 17 procent hoger lag op 2,9 miljard dollar.

Over het hele boekjaar steeg de nettowinst met 13,6 procent naar 911,8 miljoen dollar en nam de omzet met 16 procent toe tot 10,9 miljard dollar.

“We hebben een vierde kwartaal en boekjaar gerealisee­rd met sterke en consistent­e resultaten, die onze heldere operatione­le strategie weergeven”, zei CEO Stuart Miller in een toelichtin­g. “Met onze sterke balansposi­tie en een opdrachten­portefeuil­le van 2,9 miljard dollar zijn we goed geposition­eerd om 2017 in te gaan”, voegde hij toe. (Beursduive­l/foto: businessin­sider.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname